Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 650 kJ / 1 111 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 240,98 g |
Tuky | 13,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kořenovou zeleninu, cibuli, citron (nahrubo nakrájené), trochu octa a koření převaříme, necháme vychladnout a teprve přidáme maso. V tomto láku necháme v chladu do 3 dnů marinovat a můžeme občas maso otočit.
Krok 2: Pak všechno přendáme do "tlakáče" a vaříme, až je maso měkké.
Krok 3: Dáme maso stranou, omáčku přecedíme do hrnce, z cedníku vyndáme všechny kuličky koření, bobkové listy a vše co nám zbylo z citronu.
Krok 4: Všechno ostatní rozmixujeme a dáme ještě vařit.
Krok 5: Uděláme si karamel z vody a cukru, vaříme až je karamel tmavě hnědý (omáčka má moc pěknou barvu), pak ho přidáme do omáčky a promícháme.
Krok 6: Nakonec slijeme obě smetany do hrnku a rozmícháme jí spolu s moukou, vlijeme do omáčky a chvíli zaváříme.
Krok 7: Omáčku dochutíme, maso rozkrájíme na plátky a vrátíme do omáčky.
Krok 8: Při servírování dáme kopeček brusinek, nebo alespoň rybízu.
Zveřejněno 14. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková nejen z koňského masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68P7
Moje poznámka
Svíčková nejen z koňského masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68P7
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 16 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno 11. 5. 2025 05:00
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno 10. 5. 2025 21:05
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno 10. 5. 2025 17:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pesto z medvědího česneku
MartaStehlikova před 8 hodinami
Hrachová polévka II.
Kajkajak před 9 hodinami
Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce
LenkaHor před 9 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Ilias před 10 hodinami
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 11 hodinami
Boloňská omáčka
poirotka před 11 hodinami
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 11 hodinami
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Knota před 11 hodinami
Řecké brambory s řapíkatým celerem
Alicia8 před 11 hodinami
Tématické fráze:
svíčková,
naložená svíčková,
svičkova z koniny,
naložení masa na svíčkovou,
naložení svíčkové,
lák na svíčkovou,
vaříme svíčkovou,
konina recepty,
klokaní maso recepty,
konské recepty,
klokaní svíčková,
recepty klokaní maso,
klokaní maso recept,
konina,
vaříme z końskeho masa,
recepty-konské maso,
recepty z koniny,
vařime z koniny,
nalozeni jehnete,
lák na maso na svíčkovou
Suroviny:
maso koňské,
zelenina kořenová,
cibule,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
tymián,
šťáva citronová,
kůra citronová,
brusinky,
smetana kysaná,
smetana 33%,
mouka hladká,
sůl,
cukr,
ocet
Komentáře (31)
Jde o DRUH MASA nikoli o druh jídla. To jen jsme si zvykli na klasickou omáčku nazvanou svíčková, ale jde o maso!!!!
NIKDY by som zvieraťu neublížil - akýmkoľvek spôsobom týral. Ale keď nejaké zviera chovám na mäso tak ho čo najšetrnejšie zabijem a zjem bez akýchkoľvek výčitiek, či je to kôň, nutria, králik, morča .....
Raz na ten pseudo "humanizmus" zakapete
Vieš mi odpovedať na otázku o čo menej alebo viac vníma kôň bolesť alebo utrpenie ako ktorékoľvek iné jatočné zviera, prečo by sme koňa nemali jesť?
PS: Jen doufám, že jsem ostatním nezkazil chuť, ale nějak jsem potřeboval zareagovat.
Petra, je to presne ako píše Bibinka, kôň so zlomenou nohou umiera...je to humánnejšie nechať ho zomierať alebo zabiť, aby sa netrápil ? Nič nie je biele alebo čierne. Existujú aj farby.
Tento kůň z kterého mám ještě maso v mrazáku si zlomil nohu, už jsi viděla koně se zlomenou nohou, že by žil
Môj dedko vždy vravieval : pán Boh dal človeku zvieratá na to, aby ich jedol, ale nie na to, aby zvieratá trpeli.
A prosím, nepodozrievaj ma z nevraživosti ku koňom, vyrástla som v meste, kde chov koní mal a má mnohoročnú tradíciu, žrebčinec je tam od r. 1856 a chodiť do stajní za môjho detstva patrilo k akýmsi nepísaným povinnostiam. Obyvatelia môjho rodiska sú doteraz nazývaní "koňarmi"
Jinak ta svíčková je dobrá i z jiného masa, tak neotálejte a nakrmte chuťové buňky, pak už se na mě nebudete mračit