Židovský koláč - FLÓDNI
Židovský koláč Flódni je tradiční maďarský dezert s bohatou historií, který je známý svými vrstvami plnými chutí. Tento výjimečný koláč se skládá z několika tenkých těstových plátů, které jsou proloženy sladkými náplněmi z máku, jablek, vlašských ořechů a švestkových povidel.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma 23 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 737 kJ / 2 088 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,89 g |
| Tuky | 120,21 g |
| Vláknina | 7,98 g |
| Cholesterol | 744 mg |
| Sodík | 432 mg |
| Sůl | 1,07 g |
| Sacharidy | 209,73 g |
Postup přípravy
Zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici 30 minut odpočívat. Krok 2: Těsto rozdělíme na pět stejných dílů, ze kterých postupně na pečicích papírech vyválíme tenké placky. Na každou postupně položíme dno dortové formy, ostrým nožem okolo ořízneme, zbytek těsta odstraníme a placky propícháme na několika místech vidličkou. Tři placky upečeme a dvě ponecháme syrové. Krok 3: Troubu předehřejeme na 170 °C. Pečicí papír s první plackou opatrně přeneseme do trouby na rošt a upečeme - barva placek by měla být světlá medová, na těstě se udělají jakoby malé puchýřky. Pak postupně dáme do trouby upéct zbylé dvě placky a necháme vychladnout. Krok 4: Vezmeme dortovu formu a na dno dáme nejprve syrovou placku, potřeme např. makovou náplní, na ní položíme upečenou placku, potřeme další náplní a tak to jde až do poslední páté placky, která je opět syrová, tu pak potřeme rozšlehaným žloutkem. Krok 5: Dortovou formu vložíme do trouby a pečeme cca 50 minut. Upečený moučník necháme vychladnout, nakrájíme jako dort a před servírováním pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkovým nebo ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 16. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Židovský koláč - FLÓDNI
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m61p
Moje poznámka
Židovský koláč - FLÓDNI
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m61p
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 7 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 21 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 22 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:57:18
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
AndreaRinger před 35 minutami
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 40 minutami
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 1 hodinou
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
poirotka před 1 hodinou
Mrkvový salát
poirotka před 1 hodinou
Vepřová pečeně po frankfurtsku
poirotka před 1 hodinou
Jehněčí kotletky v marinádě
[email protected] před 1 hodinou
Domácí veka
KucharkaRenata před 1 hodinou
Patero slaných závinů
ladiksubrt před 2 hodinami
Kanadské kuře
pesinova.k před 3 hodinami
Tématické fráze:
židovský koláč,
tncz nova levné recepty ládi hrušky syrové koláče,
slovenský vánoční koláč,
tncz nova levné recepty ládi hrušky 16.3.2014,
židovský tvarohový koláč,
židovský koláč recept,
štedrák,
slovenské koláče,
sýrové koláče ládi hrušky,
židovský moučník,
židovský jablečný koláč,
láda hruška sýrové kolace,
židovsky koláč s tvarohem,
slovensky koláč,
flodni koláč bez drozdi,
madarsky zakusek flodni,
flodni madarský zákusek,
židovské recepty,
židovský dort,
tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny jablečný koláč
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
sůl,
voda,
žloutek,
ocet,
droždí,
Komentáře (15)
Našla som židovský recept, kde sa do cesta vôbec nedáva droždie, len múka, maslo, vajcia, cukor a suché biele víno. Náplne jablková, maková a orechová, cesto len tenučké...Momentálne vraj super hit v budapeštianskych cukrárňach.
Moučník je to každopádně moc zajímavý, podle ingrediencí moc dobrý
Ale každopádne, tento koláč od radiátor musí byť úžasný!
Je pravda, že u tohoto receptu se píše, že se jedná o vánoční moučník