Suroviny
Porce: 12 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 420 kJ / 2 730 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,50 g |
Tuky | 109,50 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 370,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí tortilly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xmx
Moje poznámka
Domácí tortilly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xmx
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 4 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 4 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 4 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 10 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno 22. 8. 2025 20:45:32
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 43 minutami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 2 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 3 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 3 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 3 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 3 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Houska68 před 4 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Matlasak před 4 hodinami
Kynuté těsto na cokoli
Nadezda76 před 6 hodinami
Tématické fráze:
domácí tortilla,
domácí tortilla recept,
domací tortila,
domaci tortily,
recept na domácí tortily,
domaci tortilly,
recept na domácí tortilu,
recept na tortilu,
tortilla domácí recept,
tortila domácí recept,
tortyla,
domácí tortila recept,
co se dává do tortily,
tortilla recept,
domácí tortily recept,
tortilla domácí,
domácí tortyla,
originál plněné tortily,
recept domácí tortilla,
tortila domácí
Suroviny:
voda,
olej,
sádlo,
sůl,
cukr,
mouka chlebová pšeničná,
droždí
Komentáře (16)
Ziji v Italii prez 40 let s ruzne dlouhymi prestakami. Kdyby mi nekdo prinesl gumovou pizzu ci falesne timaramisù (coz se mi opravdu jeste nestalo), tak ho s nimi poslu zpet, proste odmitnu, bez velkych serepeticek.
Pri me posledni ceste do CR jsem udelala totez, kdyz jsem si objednala svickovou, ktera mela chut rajske omacky, klidne a bez problemu. A nebylo to v zadne zapadle hospode, to mi verte, naopak.
Nejlepsi tortilli, kt. jsem kdy jedla, byly pecene prakticky na ulici. Takze nejde tak o to, co my si myslime, ale dulezite je vedet, jak to ma opravdu vypadat a byt. Ja jsem tez netvrdila, ze "tortilli" pripravene od Tess, nebudou dobre, jen to nejsou tortilly, tak jako gumova pizza je spatna pizza a pizza testo z pomazankoveho masla neni pizza ac dobra. A je jedno, zda je delame doma, nebo objedname v restauraci, jidla by mela byt proste pojmenovana spravnym jmenem a nebo jako "variace" na ono jidlo.
Můj příspěvek je sice o pizzách a tiramisu, ale směřuje k danému receptu, který je právě variací na originál, a já nepochybuji, že variací zdařilou. Howgh!
V pizzerii se mi jeste nestalo, abych dostala dusivou pizzu, vzdy byla tenka a krupava, problem jeji je ten, ze kdyz vychadne, je tvrda, testo je delane s pridanim asi 3g kvasnic, 2 lzic oleje, soli + voda na 1kg mouky a kynute az 2 dny v chladu a nebo ta prava neapolska s pridanim prirodniho materskeho kvasku, postup stejny, ale kyne jeste dele.
To co Vy jmenujete, je tzv. pizza morbida, ktera se prodava v pekarstvich, supermarketech ci stancich, ta je druhy den gumova. To jedine, co s ni pomuzete udelat, ji zahrat.
Tessi: Toto urcite pod Vas recept nepatri, ja se omlouvam a klidne vymazte, mate moje simpatie.
Myslim tez, ze v tomto provedeni budou dobre, ale neni to tortilla. A existuji jak kukuricne tak moucne, oboji bez kvasnic.
V tomto případě bych nebyla tak přísná, co se týče názvu, je tam slovo domácí. Koneckonců tortilla znamená všeobecně placka. Například ve Španělsku je tortilla vlastně vaječná omeleta s bramborami = placka.