Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 753 kJ / 180 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,13 g |
| Tuky | 1,62 g |
| Vláknina | 24,97 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 513 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 20,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celer pokrájíme na cca 1 cm široká půl kolečka, oloupeme a v zeleninovém vývaru uvaříme do poloměkka. Uvařené plátky celeru vyndáme z vývaru a necháme okapat. Těstíčko připravíme smícháním škrobové moučky, černé soli, sušeného česneku a sušených bylinek. Opatrně přidáme vodu tak, aby vzniklo hustější těstíčko. Okapané plátky celeru obalíme v připraveném těstíčku, pak ve strouhance a smažíme dozlatova. Podáváme s citronem a bramborovou kaší.
Zveřejněno 20. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerové řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30l9
Moje poznámka
Celerové řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30l9
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 6 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 6 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 7 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 7 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 9 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 11 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 12 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 13 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 13 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 13 hodinami
Tématické fráze:
smažený celerový řízek,
smažené celerové řízky,
celerovy řízek,
co uvařit z celeru,
cerelove rizky,
celerová rizek,
celerové řízky se sýrem,
celerový vývar,
řízek z celeru,
celerove recepty,
co uvařit z z celeru,
celerové řízky v těstíčku,
rizek celeru,
černý bez řízky,
rizky z cerelu,
jak uvařit s celerem,
řízek z z celeru,
celerové řízky z trouby,
vývar z celeru,
celer jako řízek
Suroviny:
celer,
vývar zeleninový,
strouhanka,
moučka škrobová,
voda,
sůl černá,
česnek sušený,
bylinky sušené
Komentáře (4)
asi nejen pro Janu - taky jsem nevěděla, co to je. Smažený celer je dobrý, je tu vícekrát s různými obměnami.