Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 753 kJ / 180 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,13 g |
| Tuky | 1,62 g |
| Vláknina | 24,97 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 513 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 20,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celer pokrájíme na cca 1 cm široká půl kolečka, oloupeme a v zeleninovém vývaru uvaříme do poloměkka. Uvařené plátky celeru vyndáme z vývaru a necháme okapat. Těstíčko připravíme smícháním škrobové moučky, černé soli, sušeného česneku a sušených bylinek. Opatrně přidáme vodu tak, aby vzniklo hustější těstíčko. Okapané plátky celeru obalíme v připraveném těstíčku, pak ve strouhance a smažíme dozlatova. Podáváme s citronem a bramborovou kaší.
Zveřejněno 20. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerové řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30l9
Moje poznámka
Celerové řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30l9
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 10 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 12 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 12 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 7 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 8 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 11 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 11 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 12 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 12 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 13 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 13 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 13 hodinami
Tématické fráze:
smažený celerový řízek,
smažené celerové řízky,
celerovy řízek,
co uvařit z celeru,
cerelove rizky,
celerová rizek,
celerové řízky se sýrem,
celerový vývar,
řízek z celeru,
celerove recepty,
co uvařit z z celeru,
celerové řízky v těstíčku,
rizek celeru,
černý bez řízky,
rizky z cerelu,
jak uvařit s celerem,
řízek z z celeru,
celerové řízky z trouby,
vývar z celeru,
celer jako řízek
Suroviny:
celer,
vývar zeleninový,
strouhanka,
moučka škrobová,
voda,
sůl černá,
česnek sušený,
bylinky sušené
Komentáře (4)
asi nejen pro Janu - taky jsem nevěděla, co to je. Smažený celer je dobrý, je tu vícekrát s různými obměnami.