Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 753 kJ / 180 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,13 g |
Tuky | 1,62 g |
Vláknina | 24,97 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 513 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 20,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celer pokrájíme na cca 1 cm široká půl kolečka, oloupeme a v zeleninovém vývaru uvaříme do poloměkka. Uvařené plátky celeru vyndáme z vývaru a necháme okapat. Těstíčko připravíme smícháním škrobové moučky, černé soli, sušeného česneku a sušených bylinek. Opatrně přidáme vodu tak, aby vzniklo hustější těstíčko. Okapané plátky celeru obalíme v připraveném těstíčku, pak ve strouhance a smažíme dozlatova. Podáváme s citronem a bramborovou kaší.
Zveřejněno 20. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerové řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30l9
Moje poznámka
Celerové řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30l9
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 9 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 12 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 12 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 12 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 11 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 11 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 12 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 12 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 13 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 13 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 14 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 14 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 15 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 15 hodinami
Tématické fráze:
smažený celerový řízek,
smažené celerové řízky,
celerovy řízek,
co uvařit z celeru,
cerelove rizky,
celerová rizek,
celerové řízky se sýrem,
celerový vývar,
řízek z celeru,
celerove recepty,
co uvařit z z celeru,
celerové řízky v těstíčku,
rizek celeru,
černý bez řízky,
rizky z cerelu,
jak uvařit s celerem,
řízek z z celeru,
celerové řízky z trouby,
vývar z celeru,
celer jako řízek
Suroviny:
celer,
vývar zeleninový,
strouhanka,
moučka škrobová,
voda,
sůl černá,
česnek sušený,
bylinky sušené
Komentáře (4)
asi nejen pro Janu - taky jsem nevěděla, co to je. Smažený celer je dobrý, je tu vícekrát s různými obměnami.