Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 096 kJ / 1 696 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,70 g |
Tuky | 94,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 755 mg |
Sodík | 542 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 0,80 g |
Postup přípravy
Na rozpáleném másle necháme maso v kuse zprudka zatáhnout do hněda.
Maso sice při dalším pečení pustí šťávu, ať chceme nebo ne, ale šťáva bude mít pěknou barvu. Krok 2: Osolíme, podlijeme nepatrně vodou a přikryté pečeme v troubě. Krok 3: Poléváme šťávou z masa, později podléváme vřelou vodou. Během pečení (podle kvality to trvá cca 90 minut) maso aspoň 1× obrátíme.
Angličané by si k masu dali hrášek, jak jinak, než na másle...
U nás podáváme obvykle s bramborovou kaší nebo rýží a kompoty, nebo s chuťově jemnými saláty (např. mrkev s jablky).
Poznámka:
"Jednodušejc" už to asi ani nejde :-)
Snad jen dusit v kastrole na plotně a teprve na závěr maso pozlatit v troubě.
Takto upravené telecí dá vyniknout skutečně jemné chuti. Kdo ještě nemá zcela poničeny chuťové pohárky, by to mohl ocenit.
Podobně lze připravit i jiná masa, ale telecí je telecí…
Na obrázku je krmě připravená z telecího krku.
Zveřejněno 8. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí (hovězí) na másle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7rg
Moje poznámka
Telecí (hovězí) na másle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7rg
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 9 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 9 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 9 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 9 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 11 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 10 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 10 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 11 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 11 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 12 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 12 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 12 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 12 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 13 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 14 hodinami
Tématické fráze:
telecí recepty,
telecí pečeně na másle,
telecí maso pomalu pečené,
pecene teleci na masle,
teleci krk,
pečený telecí krk,
telecí krk recept,
pečené telecí maso recepty,
telecí silverside,
telecí krk recepty,
telecí maso recepty,
telecí,
top recepty telecí,
recept telecí dušené,
teleci krček,
teleci recept,
recept telecí krk,
telecí maso pečené,
recepty na telecí,
recept teleci
Suroviny:
maso telecí,
máslo,
sůl
Komentáře (11)
Hotovo po 90ti minutách...
Opět dobrota, které se pečínka i z dražšího masa jen taktak vyrovná
(šťávu jsem zahustil studeným máslem
Lidi, tak to vám bylo maso... Jako máááslo
No, možná i proto, že jsem použil tajine (tažín) a nechal v troubě asi 3 hod/150°C
Roky jsem s paní casinovou ve při, že je šumafuk v čem se peče, či spíše dusí, ale asi budu muset uznat, že ten tažííín má přece jenom cosi do sebe...
Ale bašta to bude náramná