Postup přípravy
Krok 1: V hlubší pánvi na rozehřátém oleji opečeme osolená kuřecí stehna z obou stran dozlatova, asi 2-3 minuty z každé strany. Přeneseme do pekáče. Ve výpeku opečeme cibuli doměkka, přidáme mrkev a dýni hokaido na kostičky a asi ještě 5 minut opékáme.
Krok 2: Zasypeme škrobem, přidáme bobkový list a bylinky, promícháme a zalijeme červeným vínem. Směs přivedeme k varu a přemístíme k masu. Přidáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme a opepříme, podlijeme horkou vodou.
Krok 3: Důkladně promícháme a dáme péct do trouby vyhřáté na 220°C asi na 3/4 hodiny. Odkryjeme víko a pečeme dalších 10-15 minut, aby šťáva mírně zhoustla. Odstraníme bobkový list a můžeme podávat.
Zveřejněno 13. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře babího léta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9zY
Moje poznámka
Kuře babího léta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9zY
Nejnovější recepty
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 2 minutami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 11 minutami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 2 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 3 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí polévka
Kajkajak před 10 minutami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 1 hodinou
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 1 hodinou
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 1 hodinou
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 2 hodinami
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 3 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 5 hodinami
Tématické fráze:
recepty dýně hokaido,
kuře s hokaido,
kuře s hokajdo,
losticke babi leto,
losticke babi leto recept,
kuře hokaido,
lrecept na kuře a dýni z jednoho pekáče,
kuře na hokaidu,
babi kuře,
fotky babího léta,
tncz nova recepty z dýně,
tncz nova hruska 13. 9. 2014 brambory hruska
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
olej olivový,
cibule,
mrkev,
dýně hokkaido,
škrob kukuřičný,
víno červené,
bobkový list,
rozmarýn,
tymián,
sůl,
pepř,
brambory
Komentáře (3)