Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Hrnkové recepty jsou velmi oblíbené v našich kuchyních pro svoji jednoduchou přípravu. Perníky patří k těm, které máme na talířku nejraději. S očky povidel či marmeládou budou lákavým dezertem, nebo svačinkou pro děti.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 27 112 kJ / 6 480 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 119,31 g | 
| Tuky | 167,25 g | 
| Vláknina | 39,10 g | 
| Cholesterol | 541 mg | 
| Sodík | 492 mg | 
| Sůl | 1,76 g | 
| Sacharidy | 1 104,88 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVl3
Moje poznámka
					 
				
Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVl3
Nejnovější recepty
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 19 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 19 minutami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 54 minutami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 2 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 2 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 2 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 3 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 3 hodinami
	
			 
	
	
Fazolová polévka rychlá
Jirka33 před 3 hodinami
	
			 
	
Frankfurtská polévka s bramborami
Eva z HK před 3 hodinami
	
			 
	
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
Diesel před 5 hodinami
						Tématické fráze:
						
							hrnkový perník, 
						
						
							hrnkovy perník na plech, 
						
						
							perník s marmeládou, 
						
						
							nadýchaný hrnkový perník, 
						
						
							pernik hrnkovy, 
						
						
							recepty ládi hrušky perník, 
						
						
							hrnkovy pernik s povidly, 
						
						
							perník na plech s marmeládou, 
						
						
							láda hruška perník, 
						
						
							pernik od ladi hrusky, 
						
						
							recepty perník s marmeládou, 
						
						
							pernik ladi hrusky, 
						
						
							perník podle ládi hrušky, 
						
						
							hrnkovy pernik recept, 
						
						
							perník z povidel, 
						
						
							recept hrnkový perník, 
						
						
							hrnkovy nadychany pernik, 
						
						
							perník s marmeládou recept, 
						
						
							hrníčkový perník s povidly, 
						
						
							pernik na plech hrnkový
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							vejce, 
						
						
							olej, 
						
						
							mléko, 
						
						
							kakao, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							prášek do perníku, 
						
						
							koření do perníku, 
						
						
							marmeláda švestková
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
	 
	 
	 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
	 
Komentáře (11)
Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek.
Ovoce k výrobě povidel by mělo být zcela dozrálé, případně také už přešlé prvními nočními mrazíky, aby byl vyšší přirozený obsah cukrů.