Foie gras
Jednou z luxusnějších specialit gastronomie jsou tučná játra hus a kachen, tedy foie gras. V tomto receptu je opečeme na husím sádle a připravíme k nim cibulovou směs s jablkem a brusinkami, kterou podlijeme brandy.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 632 kJ / 1 107 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,03 g |
| Tuky | 14,35 g |
| Vláknina | 12,18 g |
| Cholesterol | 2,40 g |
| Sodík | 456 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 58,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli na něm restujeme, až zesklovatí.
Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájený špek a necháme ho asi dvě minuty pustit tuk.
Krok 3: Jablíčko nakrájíme na plátky a s brusinkami přidáme na pánev, posypeme lžící cukru a mícháme. Necháme lehce zkaramelizovat a zalijeme brandy. Mícháme, dokud se tekutina nevsákne do směsi.
Krok 4: Na druhé pánvi rozehřejeme husí sádlo a silnější plátky jater opékáme 4 minuty z každé strany.
Krok 5: Játra vyndáme z pánve, osolíme, opepříme a na talíř pokládáme nejdříve cibulovou směs a na ni foie gras. Na talíři zdobíme balzamikovým krémem.
Krok 6: Podáváme s opečenou bagetkou.
Zveřejněno 24. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Foie gras
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1z0P
Moje poznámka
Foie gras
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1z0P
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 3 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 11 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 14 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jklůkljů
[email protected] před 35 minutami
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 9 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 11 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 13 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 14 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 14 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 14 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 15 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 15 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 15 hodinami
Tématické fráze:
foie gras recepty,
foie gras recept,
foie gras,
husí játra foie gras recept,
husí játra foie gras,
foagra,
surovina foagra,
recept na foie gras,
recepty foie gras,
husí játra jako minutka,
foia gras,
recept foie gras,
co je foie gras,
foa gra,
fois gras recept,
husíjatra.cz,
žampionová foie gras,
co je foagra,
husí foie gras recept,
zampionove foie gras
Suroviny:
játra husí,
cibule červená,
jablko,
brusinky sušené,
cukr,
sádlo husí,
špek,
brandy,
cukr,
sůl,
pepř mletý,
krém balsamico
Komentáře (9)
husí[email protected] _ přeji dobré chutnání p.s.to je ten pán co vlastní hospodu U Švejka v Pze na Bojišti zdr.ad
husí játra dováží p.Tepfr majitel Švejka v Praze na Bojišti
[email protected] Smekám čepici židi umí obchodovat.Zdr.ad
ale uprime..jeste udelam pastiku ze zbytku a uz do nich nejdu. me to teda nechutnalo
No, zkuste MAKRO.
V zemi, kde se pomalu zná každý s každým by neměl být problém sehnat průkazku... Mám ji asi 10 roků a myslíte, že je na mé jméno?
http://www.makro.cz/svet-produktu/maso-a-drubez/dr...
V Americe kde jsme žili je nemaj taky a kachny nemaj prsa, jen nohy.