Postup přípravy
Zveřejněno 15. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pavlišov
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJBD
Moje poznámka
Pavlišov
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJBD
Nejnovější recepty
Meruňkové řezy s pudinkem
Přidáno před 16 hodinami
Banánová bábovka bez cukru
Přidáno před 17 hodinami
Chilli cukety
Přidáno před 20 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčátky
Přidáno před 22 hodinami
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno 20. 6. 2025 21:08
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno 20. 6. 2025 21:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí na paprice
Bushmann před 26 minutami
Buchta z Hery
vaja1 před 2 hodinami
Sirup z lipového květu
lidkabr@email.cz před 3 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Michal_amater před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavla29 před 11 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
IRBONA před 12 hodinami
Jahodový smetanový dort (mousse)
bretka před 12 hodinami
Knedlíky - blbouny s klevelou
MarketaAn před 12 hodinami
Závin z bramborového těsta plněný masem
Dasa18 před 13 hodinami
Drůbeží kostky v zelenině se slaninou
Bushmann před 14 hodinami
Tématické fráze:
knedlo-vepřo-zelo dle našich babiček,
řízek pavlišov,
upicky rizek,
řízek s knedlíkem,
hospoda pavlišov,
řízek se zelím,
fisch and chips,
pavlišov řízek,
vepřový řízek pavlišov,
smažené ondraše,
úpický řízek recept,
pavlišov hospoda,
pavlisovak,
řízek s knedlíkem a zelím,
řízek s knedlíkem a se zelím,
fisch and chips recept,
řízek se zelím a knedlíkem,
smažený řízek pavlišov,
smažený řízek s knedlikem a zelím,
pavlišovák recept
Suroviny:
řízky,
knedlík houskový,
zelí kysané
Komentáře (53)
Ale mám ještě zvláštnější kombinaci - vyprávěla mi jedna známá, jak se její, tehdy ještě nastávající, těšil na návštěvu ke své tetě na řízek. Překvapení pro ni bylo obrovské - jednalo se o smažený řízek s knedlíkem a prý rozředěnými povidly (asi omáčka na černo) - prý vůbec neměla odvahu to ochutnat.
Navíc suché se to nejí!!! V originále se to polévá omastkem, nebo sádlem, ale my jsme to dovedli k dokonalosti a dělá se k tomu vepřová šťáva a potom nejsou ty knedlíky tak suché
p.s. Nejlepší Pavlišov dělají v restauraci U svaté Magdaleny v Jetřichově
Já se jen divím, že ještě nejste zaregistrován a nedáváte sem recepty ... myslím si, že jste určitě skvělý kuchař