Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí polévka

Hovězí polévka je nepostradatelnou součástí slavnostních obědů i pomocníkem a zázračným lékem v době nemocí z nachlazení. A již celá léta patří právem mezi nejoblíbenější a nejčastěji vařené polévky.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min v tlakovém hrnci

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava, v tlakovém hrnci)

16. 3. 2009 13:24

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 2. 2019 21:28

Jana Dorazinová-Remková: :-D:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 2. 2019 21:13

Veronika.Hrozna: To je vždycky keců kolem toho, že? :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 2. 2019 21:10

Jana Dorazinová-Remková: Ale no ták, Janičko ! Jaká stará a jaká vražda? :-D:-D:-D Já tam taky klidně šoupnu bujónek !:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 2. 2019 21:07

Martina246: :-D:-D:-D Opravdu?

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 2. 2019 20:58

hospodyne: no, holt každý máme jiné chutě..

hospodyne

14. 2. 2019 20:56

Nikdy v životě jsem Maggi nepoužila. Je mi odporné, nemám ráda ani libeček. Doma jsme ho neměli, ani manželova matka ho nepoužívala. Nemám ráda ani východní dochucovací omáčky, i když je občas kvůli mladým použiju.

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 2. 2019 20:55

Eja57: No, mi sůl ve vývaru taky nechutná. Jako, že bych dosolila, místo magi. Proto polévky skoro nevařím. Nechci používat masox a bez něj to nemá chuť. Ale o tom tady byla řeč už mnohokrát. Copak já, já si dám dvě kapky a nepotřebuji sůl, ale když jsem viděla tu svatbu......

Eja57 Eja57

14. 2. 2019 20:12

Jana Dorazinová-Remková: já jsem doma použila nehezký trik;-) začala jsem víc solit a to Maggi co si manžel bez ochutnání do polévky nalil:-D Maggi letělo do koše a to definitivně....

casino casino

14. 2. 2019 20:05

Jana Dorazinová-Remková:
Jj, podobný přístup strávníků zná asi leckdo, kdo prošel menzou či závodkou: kořeň (obvykle se jednalo o muže) si donesl jídlo, a ještě než "zalehl" na stůl, tak do polévky (bez ochutnání:-! nalil část lahvice obsahující tekuté koření, následně rukou která nedržela lžíci obklíčil talíř (snad aby mu polífku někdo nečórnul) a s lokty na stole začal bagrovat...;-(:-8
...a budoucí inženýři se vyznačovali tím, že polévku vyjídali z talíře drženého v luftě těsně pod bradou :-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 2. 2019 19:27

Eja57: Je to možná k nevíře, ale i já, stará vražda zvyklá na staré postupy a dochucovadla se poslední dobou snažím masoxu vyhnout. Nicméně.. Vařila jsem s kamarádkou na svatbě asi pro 12 lidí a samozřejmě i hovězí polévku s knedlíčky. Masox jsem nepoužila, říkala jsem si, že polévka z toho množství masa, z kolika jsme vařily bude dost silná, navíc tam budou knedlíčky, které také polévku dochutí, také libeček a zelenina dochutí polévku. No a pak to přišlo: "Jani, super polévka, jen v ní něco chybí, máte tady Magi?" Téměř každý host si polévku pokapal. Přitom, mi osobně se nezdálo, že by to bylo potřeba..

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 2. 2019 19:20

hospodyne: No ano, tohle jsem psala před 9 lety. Pak se mi dostal do rukou pomalý hrnec a taky jsem pouze pomalila ;-). Jenže něco se mi tam pokazilo na elektřině a oprava by stála snad víc, než celý hrnec a tak i když polévku vařím fakt málo a jen pro sebe, občas použiji tlakáč.

hospodyne

14. 2. 2019 15:28

Když jsem chodila do práce, zvykla jsem si tlakáče používat. A tak to dělám dodnes, hlavně v sezonu, kdy je práce na poli. Dnes už sice vývar v tlakáči nevařím, nechám ho táhnout přes noc, ale jinak mám a používám hrnce všech velikostí, některé i duplicitně. Je to o zvyku. Moje matka to nedělala, jen vyjímečně. A když čas netlačí, klidně pomalím.

Eja57 Eja57

14. 2. 2019 12:40

Dajda: "někdo se drží tradice"... " jiný ...přijímá novinky"
Pobavila mne představa, že když Masox je tady už skoro půl století a papiňák jakbysmet ( Jana to má v receptu vlastně obojí), takže je to vlastně "tradice" a že na plotně tažený hovězí vývar je vlastně "novinka":-D
:-K

Dajda Dajda

14. 2. 2019 09:34

Někdy v 60. letech se objevil na našem trhu masox, tak to začala být velká móda - hospodyňky ho přidávaly do každé masové polévky, u nás doma taky. No a pak se začala hovězí polévka vařit v papiňáku. Zvyk je železná košile, někdo se drží tradice, jiný rád inovuje a přijímá novinky. Někomu chutná to, jinému ono. ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 2. 2019 01:02

Martina246: To už si každý udělá podle své chuti. Já jej dávám v malém množství podle chuti rodiny..

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí polévka hovězí polévka recept polevka hovězí recept na hovezi polevku hovězí polévka v tlakovém hrnci recept hovezi polevka hovězí na polévku hovězí polévka z vývaru recepty hovězí polévka hovezi polevky dobrá hovězí polévka polevka z hoveziho zebra polevka z hovezích žeber hovezi polivka hovezipolevka recepty polevky hovezi hovězí polévka s nudlemi polévky hovězi jak uvařit hovězí polévku hovězí žebro polévka

Suroviny: žebro hovězí, mrkev, celer, petržel, libeček, sůl, voda, cibule, česnek, nudle polévkové

TopRecepty.cz

Hovězí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Xj