Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Nadýchanou pařížskou šlehačku zná asi každá hospodyňka, ale co takhle pařížský krém? Přinášíme vám roky osvědčený recept podle cukrářských norem, který se vám vždy povede. Jemný kakaový krém se používá už desítky let například do rolád, zákusků i cukroví.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 28 464 kJ / 6 803 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,50 g |
Tuky | 563,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 215 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 395,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento a moje ďalšie recepty nájdete na: http://chalupnikovi.com/recepty/?s=parizsky+krem
Týmto množstvom krému som naplnila 40 kusov pražských gúľ http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2903 a 45 kusov parížskych rožkov http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3835
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 12. 2015 16:10
6. 1. 2015 19:16
6. 1. 2015 18:21
2. 1. 2015 09:59
2. 1. 2015 09:53
2. 1. 2015 09:46
2. 1. 2015 09:30
V cukrarnach sa tato technologia vobec nevyuzivala a tak ho nepraktizovali. Parizsky zaklad s roztopenym maslom sa MUSI nechat dokladne vychladit a az tak slahat, takze casova uspora nie je oproti povodnej verzii, ziadna.
Plus je v tom, ze slahanie moze byt spociatku o nieco jednoduchsie, pretoze sa metlicky nemusia vysporiadat s kusmi masla, kedze je uz zapracovane do hladka v zaklade.
Na druhej strane, tym elektrickym metlickam je uplne jedno, ci budu slahat o 2 minuty dlhsie.
Zaver je ten, ze ...ano, ja to vyskusam, ked budem mat na to cas a na malom mnozstve, aby som mala aj empiricku skusenost. Kym to nevyskusam na vlastnej kozi aby som vedela naisto, ako sa ten krem bude spravat napriklad na parizskych rozkoch, alebo pod tazkym olejovym piskotom v torte, tak v mojich receptoch budem skor preferovat klasicku technologiu. Moze byt?
2. 1. 2015 02:24
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3228, ale tam sa ten krem nevyslahaval. A just vcera som piekla zakusok Florida a pytala som sa mamicky, ktora je vyucena profesionalna cukrarka, ci o tom sposobe nepocula. Vravela, ze ano, ale ze to by som musela slahat vo vodnom kupeli a je to dlhsie a nepohodlnejsie...To sme sa bavili o tomto kreme do floridy
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3941.
Potom som si uvedomila, ze do toho floridoveho nejdu zltka...neviem, ci je to nejako dolezite, ci nie. Fakt netusim, nemam tolko skusenosti a vsadzala som na istotu, pretoze som nemala cas experimentovat a radsej by som skusala na mensej vzorke.
Pravdu povediac, o zamiesani masla (popripade + ten stuzeny tuk) do horuceho tmaveho parizskeho zakladu ma nikdy nenapadlo a nepocula som o tom.
Parizsky krem, na rozdiel od tych vanilkovych , robievam celkom casto a vzdy si rozvrstvim cas tak, ze mi nerobi problem pockat na jeho vychladnutie. Mam s tymto receptom 100 percentne, len tie najlepsie skusenosti, ktore som prebrala od mamky a ona za svoju 60 rocnu karieru tiez nerobila inak. Nevylucujem, ze ked nebude pre mna tak dolezity finalny vysledok (v pripade neuspechu) a na polovicnej vzorke, to vyskusam a zajtra, to urcite este skonzultujem aj s mamkou, co si o tom mysli.
Rozhodne Vas o tom poinformujem, ako to vsetko dopadlo, ja sa ucim, len skusenostami a s tym, ze o tom len polemizujem to nezistim...akurat to musi pockat, kym budem mat k tomu prilezitost...o pecenie nechcem zavadit minimalne dva mesiace...mam ho , za toto vianocne obdobie, plne zuby
1. 1. 2015 22:59
1. 1. 2015 22:58
...a nezkoušela jste vmíchat máslo hned do horkého základu? Dát vychladit a pak vyšlehat? Ve výsledku by to mělo vyjít nastejno
1. 1. 2015 20:44
1. 1. 2015 19:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 2 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 27 minutami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 1 hodinou
Řecké patates
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 2 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 3 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: krémy do rolády pařížský krém do dortů pařižsky krem na dort krém do rolády pařížský krém na dorty pařížský krém krémy na dorty a rolády krém na roladu dorty vynikající krémy do dortů pařížský zákusek krémy do rolád kremy do zakusku recept na krém do rolády pařížský krém recept krémy na roladu kremy na rolady jednoduchý krém do rolády pařizsky krem do rolady krém ze ztuženého tuku krém na pařížský dort
Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krystal, kakao, máslo, tuk ztužený
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2mj
27 názorů