Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší domácí pizza

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 1. 2015 17:14

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie4 478 kJ / 1 070 kcal
Bílkoviny20,89 g
Tuky34,91 g
Vláknina10,66 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy163,57 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

*Ze surovin na těsto vyjde jedna průměrně velká pizza

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

14. 1. 2015 15:11

kuchtik007: Aha, tak to beru :-)):yes:

kuchtik007

14. 1. 2015 15:00

Jak čtu ty komentáře tak mi došlo že jsem asi měla zmínit že nepoužívám klasickou malou/ čajovou lžičku ale odměrky z ikey, kde tuším ta nejmenší kterou máme v soli je 1 ml. V receptu to opravím :-) A co se týká toho oleje tak je možné že se to zdá někomu moc, ale těsto je pak vláčnější, lépe se s ním pracuje než když doléváte vodou, ale taky si myslím že je to o chuti, pokud chcete dát míň a dolít raději vodu nic se nestane, taky jsem to tak původně dělala :)A ke složitosti receptu, mě se opravdu postup složitý nezdá :)

Dajda Dajda

14. 1. 2015 11:44

Jitkas: Taky mi připadá, že poměr surovin neladí. I tři lžíce oleje jsou dost. Postup je ale určitě OK.

zizala zizala (moderátorka)

14. 1. 2015 11:38

kuchtik007: Vysokými dávkami soli si do budoucna zaděláváte na potíže s vysokým krevním tlakem, mimo jiné ;-) Sůl je sice nad zlato, ale zrovna u ní platí, že méně je více. Dosolit lze vždycky, přesolené jídlo je nechutné. Nic ve zlém, jen jsem musela reagovat, to množství soli v těstě je skutečně vražedné :-/

Jitkas

14. 1. 2015 11:37

Slozite to urcite neni, staci si testo pripravit vecer a dat na noc do lednice. Nejak me zarazi onen pomer surovin, tj. kvasnic a mouky, podle meho zbytecne moc kvasnic, cukru a soli, vzdyt te mouky je jen 130gr....

chocolate chocolate

14. 1. 2015 10:27

Ja na tom nic tak sloziteho nevidim, testo na pizzu nechavam bezne kynout v lednici, vysledek je luxusni.
Okraje take potiram olivovym olejem s cesnekem nebo bazalkou, ale az tesne po dopeceni.

vejma

14. 1. 2015 10:20

Věřím, že je pizza dobrá, ale podle mne až příliš složitá příprava. Znám mnohem jednodušší a též výbornou,která nevyžaduje kynutí.:-O

cathleen cathleen (moderátorka)

14. 1. 2015 09:25

kuchtik007: s mašlováním okrajů těsta jsem to pochopila dobře, jen jsem nechápala, proč ho mastíš i zespoda, což jsi vysvětlila :-)
S tou solí - i lžička soli by byla na tohle množství mouky hodně, slaná je pak i nápln pizzy. Pokud solite doma víc, bylo by dobré na to u množství soli v Surovinách upozornit. Aby pak nebyl nékdo zklamaný (pro něj) nejedlým vysledkem ;-)

Tom Beyk Tom Beyk

14. 1. 2015 07:32

cathleen:...mě se té soli zdá také příliž, hodně, moc:-D:-//:-!
...ta příprava těsta je složitost sama;-(
...když dostaneme chuť na pizzu, tak nabiju pekárnu, za hoďku a půl je těsto, mezitím připravím oblohu a po 1/2hoďce jíme.

kuchtik007

13. 1. 2015 23:33

cathleen: asi jsem to špatně napsala, nemyslím doslova že bych ho převracela ale mašlovačkou zajedu na boky a částečně i spodní okraj, je pak křupavější. A s tou solí je to myslím dost individuální ;-) ono se to zdá že je to moc ale záleží jaké má kdo chutě.

cathleen cathleen (moderátorka)

13. 1. 2015 18:02

Můžu se zeptat, proč potřeš kraje těsta olejem i zespoda?
A 2 lžičky soli na 130 g mouky je opravdu hodně, do pečiva dávám lžičku na 250 g mouky....

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: recept na domaci pizzu nejlepší pizza recept nejlepší domácí pizza na plech domácí pizza na plech recept domaci pizza dobré těsto na domácí pizzu pizza domaci nejlepsi recept na pizzu nejlepsi pizza domácí pizza recept nejlepší recepty na pizzu nejlepší omáčka na pizzu domácí pizza na plech nejlepší recept na pizza recept na dobrou pizzu dobrá pizza těsto na pizzu s olivovým olejem dobré těsto na pizzu recept na nejlepší pizzu pizza omáčka

Suroviny: mouka hladká, droždí, voda, sůl, cukr krystal, olej olivový, koření oregáno sušené, sušená bazalka, rajče drcené, česnek, olej olivový, cukr, koření oregáno, bazalka čerstvá, pepř

TopRecepty.cz

Nejlepší domácí pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P95A