Nejlepší domácí pizza
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 478 kJ / 1 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,89 g |
Tuky | 34,91 g |
Vláknina | 10,66 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 163,57 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
*Ze surovin na těsto vyjde jedna průměrně velká pizza
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 1. 2015 15:11
kuchtik007: Aha, tak to beru
14. 1. 2015 15:00
Jak čtu ty komentáře tak mi došlo že jsem asi měla zmínit že nepoužívám klasickou malou/ čajovou lžičku ale odměrky z ikey, kde tuším ta nejmenší kterou máme v soli je 1 ml. V receptu to opravím A co se týká toho oleje tak je možné že se to zdá někomu moc, ale těsto je pak vláčnější, lépe se s ním pracuje než když doléváte vodou, ale taky si myslím že je to o chuti, pokud chcete dát míň a dolít raději vodu nic se nestane, taky jsem to tak původně dělala :)A ke složitosti receptu, mě se opravdu postup složitý nezdá :)
14. 1. 2015 11:44
Jitkas: Taky mi připadá, že poměr surovin neladí. I tři lžíce oleje jsou dost. Postup je ale určitě OK.
14. 1. 2015 11:38
kuchtik007: Vysokými dávkami soli si do budoucna zaděláváte na potíže s vysokým krevním tlakem, mimo jiné Sůl je sice nad zlato, ale zrovna u ní platí, že méně je více. Dosolit lze vždycky, přesolené jídlo je nechutné. Nic ve zlém, jen jsem musela reagovat, to množství soli v těstě je skutečně vražedné
14. 1. 2015 11:37
Slozite to urcite neni, staci si testo pripravit vecer a dat na noc do lednice. Nejak me zarazi onen pomer surovin, tj. kvasnic a mouky, podle meho zbytecne moc kvasnic, cukru a soli, vzdyt te mouky je jen 130gr....
14. 1. 2015 10:27
Ja na tom nic tak sloziteho nevidim, testo na pizzu nechavam bezne kynout v lednici, vysledek je luxusni.
Okraje take potiram olivovym olejem s cesnekem nebo bazalkou, ale az tesne po dopeceni.
Okraje take potiram olivovym olejem s cesnekem nebo bazalkou, ale az tesne po dopeceni.
14. 1. 2015 10:20
Věřím, že je pizza dobrá, ale podle mne až příliš složitá příprava. Znám mnohem jednodušší a též výbornou,která nevyžaduje kynutí.
14. 1. 2015 09:25
kuchtik007: s mašlováním okrajů těsta jsem to pochopila dobře, jen jsem nechápala, proč ho mastíš i zespoda, což jsi vysvětlila
S tou solí - i lžička soli by byla na tohle množství mouky hodně, slaná je pak i nápln pizzy. Pokud solite doma víc, bylo by dobré na to u množství soli v Surovinách upozornit. Aby pak nebyl nékdo zklamaný (pro něj) nejedlým vysledkem
S tou solí - i lžička soli by byla na tohle množství mouky hodně, slaná je pak i nápln pizzy. Pokud solite doma víc, bylo by dobré na to u množství soli v Surovinách upozornit. Aby pak nebyl nékdo zklamaný (pro něj) nejedlým vysledkem
14. 1. 2015 07:32
cathleen:...mě se té soli zdá také příliž, hodně, moc
...ta příprava těsta je složitost sama
...když dostaneme chuť na pizzu, tak nabiju pekárnu, za hoďku a půl je těsto, mezitím připravím oblohu a po 1/2hoďce jíme.
...ta příprava těsta je složitost sama
...když dostaneme chuť na pizzu, tak nabiju pekárnu, za hoďku a půl je těsto, mezitím připravím oblohu a po 1/2hoďce jíme.
13. 1. 2015 23:33
cathleen: asi jsem to špatně napsala, nemyslím doslova že bych ho převracela ale mašlovačkou zajedu na boky a částečně i spodní okraj, je pak křupavější. A s tou solí je to myslím dost individuální ono se to zdá že je to moc ale záleží jaké má kdo chutě.
13. 1. 2015 18:02
Můžu se zeptat, proč potřeš kraje těsta olejem i zespoda?
A 2 lžičky soli na 130 g mouky je opravdu hodně, do pečiva dávám lžičku na 250 g mouky....
A 2 lžičky soli na 130 g mouky je opravdu hodně, do pečiva dávám lžičku na 250 g mouky....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Maková náplň nastavená
Přidáno před 8 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 11 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 13 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 19 minutami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 1 hodinou
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 1 hodinou
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 1 hodinou
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 3 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 3 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 6 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 7 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu
Další recepty
Tématické fráze: recept na domaci pizzu nejlepší pizza recept nejlepší domácí pizza na plech domácí pizza na plech recept domaci pizza dobré těsto na domácí pizzu pizza domaci nejlepsi recept na pizzu nejlepsi pizza domácí pizza recept nejlepší recepty na pizzu nejlepší omáčka na pizzu domácí pizza na plech nejlepší recept na pizza recept na dobrou pizzu dobrá pizza těsto na pizzu s olivovým olejem dobré těsto na pizzu recept na nejlepší pizzu pizza omáčka
Suroviny: mouka hladká, droždí, voda, sůl, cukr krystal, olej olivový, koření oregáno sušené, sušená bazalka, rajče drcené, česnek, olej olivový, cukr, koření oregáno, bazalka čerstvá, pepř
Nejlepší domácí pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P95A
11 názorů