Červená řepa
Červená řepa je úžasná surovina, která se dá připravit na mnoho způsobů. Pojďte s námi vyzkoušet tradiční recept na nakládanou řepu ve sladkokyselém nálevu. Jakmile jednou ochutnáte domácí, po kupované už ani nemrknete.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 225 kJ / 3 400 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,00 g |
| Tuky | 10,00 g |
| Vláknina | 85,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10,27 g |
| Sůl | 25,00 g |
| Sacharidy | 720,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu očistíme (neloupeme, ani neodkrajujeme kořen) a vaříme ve vodě asi 2–3 hodiny do změknutí. Délka vaření závisí na velikosti řepy.
Krok 2: Mezitím z vody, octa, soli a cukru (nebo umělého sladidla) svaříme nálev a necháme ho zchladnout.
Krok 3: Uvařenou řepu necháme vychladnout, oloupeme ji a nakrájíme na kostky.
Krok 4: Řepu naplníme do čistých sklenic a zalijeme zchladlým nálevem. Do každé sklenice ještě přidáme 5 zrnek fenyklu a kousek oloupaného křenu.
Krok 5: Hrdlo každé sklenice dobře otřeme a zavíčkujeme je čistými víčky. Sterilujeme asi 20 minut na 85–90 °C.
Zveřejněno 20. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červená řepa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwR3
Moje poznámka
Červená řepa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwR3
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 2 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 3 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 4 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 4 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 10 minutami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 11 minutami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 1 hodinou
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 1 hodinou
Tvarohová štola
[email protected] před 2 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 3 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 4 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 5 hodinami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 5 hodinami
Tématické fráze:
červená řepa zavařování,
červená řepa recepty,
červena repa,
zavařování červené řepy,
červená řepa recepty zavařování,
zavařování červené řepy recept,
jak naložit červenou řepu,
zavařování řepy,
jak dlouho varit cervenou repu,
recepty z červené řepy,
zavařování červená řepa,
zavarujeme cervenou repu,
recept na zavařování červené řepy,
červená řepa zavařování recept,
červená řepa recept,
červená řepa a zavařování,
červená řepa zavařování recepty,
zavařování červené řepy v troubě,
recepty na zavařování červené řepy,
jak uvařit červenou řepu
Suroviny:
řepa červená,
voda,
ocet,
sůl,
cukr krupice,
fenykl,
křen
Komentáře (20)
Horké plním do sklenic, ihned zavíčkuji a po vychladnutí jsou připraveny k uložení, konzumaci.
Žádné zavařování, nikdy se mi nestalo aby se víčka nechytla nebo došlo k otevření.
Do láku- voda,cukr,ocet,sůl,fenykl přidávám 1 feferonku
Prvé tlakové hrnce sme kedysi nakupovali v Maďarsku, u nás ich ešte nebolo dostať, to som mala takých 10 rokov ( to je doba, že
Jak dlouho vařím, opavdu nevím, občas do ní píchnu špízovou jehlou a když do ní dobře vjede, vypnu ji a scedím.
Do sklenic ji dávám už strouhanou na nudličky, máme ji tak rádi a když z ní dělám salát, je to rychlejší
Terezko, prosím, co je to kuchta