

Domácí sušené krekry
Suroviny 15-20 ks
- 1/2 šálku kešu
- 1/2 šálku mandlí
- 1-2 lžičky rozmarýnu
- 7 lžiček lahůdkového droždí (kořenící směs)
- 2-3 lžíce chia semínek (ve vodě nabobtnalých)
- 1/2 lžičky soli
Postup přípravy receptu
Kešu a mandle rozmixujeme na jemnou mouku, přidáme do ní rozmarýn, droždí, sůl a promícháme.
Mezitím si připravíme chia semínka. Dvě až tři lžíce semínek zalijeme tak šesti lžícemi vody a počkáme až vsáknou veškerou tekutinu – v průběhu několikrát promícháme. Až jsou chia hotové, přidáme je k suché směsi a vytvarujeme těsto (pokud by bylo moc suché, přidejte vodu).
Těsto rozválíme, nakrájíme na krekry (můžeme i propíchat vidličkou, aby vypadaly věrohodněji a lépe se prosušily) a sušíme v sušičce asi 5 hodin (zkrátka do doby, než budou zcela suché).
Poznámka od kuchařky
ORIGINÁLNÍ RECEPT ZDE: http://rawmania.cz/recepty/item/257-rozmarynove-kr...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí sušené krekry
-
Danca: To, co drží těsto pohromadě jsou lněná nebo chia semínka. Tento druh semínek nasaje vodu ( vytvoří se gelovitá hmota) a v konečně fázi zastává stejnou funkci jako vejce
B.
-
To vypadá veeelmi zajímavě!!
V posledních " Zajících v krabici" byly krekry z lněného semínka, ochucené pažitkou a byla to veliká mňamka
Jen jsem nemohla přijít na to, jakým způsobem je docíleno toho, aby hmota držela pohromadě. Jestli tomu teda dobře rozumím, je to tím, že se semínka předem namočí?