Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená polévka

Vůně uzené polévky dokáže ke stolu přilákat opravdu každého, kdo miluje maso. Skvělý vývar z uzených žeber zahřeje i zasytí a kromě jedinečného aroma má i bohatou chuť, což z něj brzy udělá stálici vašeho rodinného jídelníčku.

Hodnocení receptu je 4,6 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

26. 3. 2009 14:02

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

26. 3. 2009 21:06

Tuhle polévku mám ráda snad "odjakživa". I když vím, že vývar z uzeného není právě nejzdravější, nikdy mu neodolám :-p. Navíc vzpomínka na babičku, díky. Buď dělala tuto, nebo s kmínem, krupicí a rozšlehaným vejcem. Taky báječná...

tejaja tejaja

26. 3. 2009 19:03

:-DVašku, skutočne to údené nie je také bývalo, ale záleží aj na výrobcovi. Ja údené a bravčové kupujem veeeľmi zriedka, ale šunka na Veľkú noc je samozrejmosťou, a údený bôčik tiež. A po to si chodím do Prešova, pretože v Košiciach to nie je ono, môj otecko tomu vravel, že to vyzerá akoby to preletelo cez peklo:-)):-D To údené z Prešova je iné kafe. Mimochodom, tú šunku aj údený bôčik nosím do Prahy na Veľkú noc z domu, pretože v Prahe sa mi klasickú údenú rolovanú šunku ešte vidieť nepodarilo:-D:-D

HankaPu HankaPu

26. 3. 2009 18:27

Verčo, to přece vůbec nevadí, žes přidala další uzenou polívku, každá je jiná /se zelím, kroupama, krupičkou.../, každý má možnost si vybrat jakou chce:yes::-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

26. 3. 2009 16:08

Strašně miluju všechny polévky, včetně uzené se kterou je v současné době problém. Dnešní uzená masa ( nožná jen u nás) nejsou kmání dobře udělaná. Dřívější uzené maso včetně žeber byla supr. Dnes dělám uzenou polívku až když jsem na chatě a tam si pak nějaký kousek masa uudím v jakési takové dělané udírně. Ale obě dvě si zaslouží pochvalu protože kuchaři za to že dnes neumějí udělat uzené nemohou.

Boubelinda

26. 3. 2009 15:32

Když jsem hledala, jestli tu tato polévka je, tak jsem ji nenašla a tedka koukám, že tu v podobných jedna je. Asi jsem byla slepá. Tak bude víc na výběr.:-S

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: uzená polévka uzená polévka s rýží uzená polévka recept polévka z uzeného uzena polevka z zeber recept na uzenou polévku uzená polívka polévka z uzených žeber s rýží polevka úzena recept uzena polevka uzená polévka se zelím polevka z uzeneho masa polévka z uzených žeber recepty uzená polévka polevka z uzenych kosti uzená polévka z žeber s rýží polévka z uzeného masa s rýží uzená polívka z uzeného masa vyvar z uzenych kosti

Suroviny: žebra uzená, mrkev, celer, pórek, petržel, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, krupička, olej, mouka hladká

TopRecepty.cz

Uzená polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MjQm