Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 215 kJ / 51 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,47 g |
| Tuky | 0,25 g |
| Vláknina | 6,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 9,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaječí filety omyjeme pod studenou vodou. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Nakrájíme na větší kousky (já jsem měla cca 3x5 cm dlouhé).
Krok 2: Dno zapékací misky vyložíme sádlem, na to nasypeme na proužky nakrájenou cibuli. Poklademe kousky masa, můžeme přidat sádlo ještě na maso a necháme uležet v ledničce (já jsem nechala cca 3 hodiny).
Krok 3: Přikryté víkem dáme péct do trouby (měla jsem na 220 stupňů) a pečeme, než je maso měkké. Poté vyndáme maso ze zapékací misky a šťávu s cibulí rozmixujeme, tím vytvoříme omáčku. Maso vrátíme do omáčky a necháme ještě chvilku prohřát.
Podáváme s těstovinami.
Podáváme s těstovinami.
Zveřejněno 24. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zajíc pečený na cibuli a tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ORPg
Moje poznámka
Zajíc pečený na cibuli a tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ORPg
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 3 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 12 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 15 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vaječný likér 8x jinak
KristaO před 29 minutami
Domácí utopenci
mmmMichal před 12 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 12 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 14 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 15 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 15 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 15 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 15 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 16 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 16 hodinami
Tématické fráze:
pečený zajíc na zelenině,
recept na pečeného zajíce,
zajic na cesneku,
jak dlouho pect zajice,
jak dlouho se peče zajíc,
recepty na pečeného zajíce,
zajic recepty,
zajic peceny na cesneku,
zajac na cibuli,
recepty zajíc,
peceny za,
recepty na zajíce,
zaječí sádlo,
pecenej zajic,
zajíc recept,
pečený zajíc na vine,
jak dlouhé péct zajíce,
zajíc na česneku recept,
zajic česneku,
pečený zajíc na česneku
Suroviny:
maso zaječí,
cibule,
tymián,
sůl,
pepř,
sádlo
Komentáře (3)