Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 689 kJ / 1 121 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,66 g |
| Tuky | 32,02 g |
| Vláknina | 20,40 g |
| Cholesterol | 558 mg |
| Sodík | 310 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 135,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jáhly několikrát propláchněte vroucí vodou, aby ztratily hořkost a pak uvařte podle návodu. Já vařím jáhly ve vodě v poměru 1/2. Vařím do vypaření vody a pak nechám jáhly dojít v hrnci pod pokličkou.
Krok 2: Z bílků ušlehejte pevný sníh. Žloutky ušlehejte s tvarohem a přidejte vychladlé jáhly. Oslaďte dle chuti, ale není nutné to s cukrem přehánět. Nakonec do směsi opatrně zamíchejte sníh.
Krok 3: Jahody překrájejte na poloviny (podle velikosti) a pokapejte balsamikovou glazurou, použijte ji tolik, aby byly všechny jahody lehce pokryté, přidejte jemně nasekané bylinky.
Krok 4: Jahody dejte na dno dortové formy vyložené pečícím papírem (je možné použít i silikonovou).
Krok 5: Na jahody nalijte jáhlovou směs.
Krok 6: Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 30 min.
Krok 7: Nákyp nechte vychladnout a pak opatrně vyklopte z formy.
Zveřejněno 28. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Převrácený jáhelník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9mXz
Moje poznámka
Převrácený jáhelník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9mXz
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 10 minutami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 9 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 11 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 11 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 12 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 13 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 13 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 13 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 14 hodinami
Tématické fráze:
cukr po vypareni vody,
jahelnik s tvarohem,
jahelník,
jáhelník recept,
recepty jáhelník,
recept na jáhelník,
balsamikový sirup
Suroviny:
jáhly,
tvaroh,
vejce,
cukr třtinový,
jahody,
sirup balsamikový,
máta,
meduňka,
bazalka čerstvá,
tymián
Komentáře (3)