Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky

Pohanka je nejen prospěšná našemu zdraví, ale také výborně chutná. Podle tohoto receptu umixujeme pikantní pomazánku, která voní smaženou cibulkou a česnekem. Podáváme ji vychlazenou, s nadrobno nakrájenými kyselými okurkami.

Hodnocení receptu je 4,9 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chlazení

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

6. 7. 2015 19:36

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

na 5-6 krajíců

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 069 kJ / 733 kcal
Bílkoviny14,50 g
Tuky43,05 g
Vláknina15,73 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy66,69 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitkas

7. 7. 2015 18:56

"Nasla" jsem Topky asi pred tremi lety a pohanku me naucila varit prave tejaja, opakuje to tu do nekonecna jiz nekolik let jak ji uvarit, cesky receno "do zblbnuti", jsi nepozorna zacka (delam si legraci).
Muj syn je velky sportovec a vzdy nekolik tydnu pred zavody zacne drzet delenou dietu, pohanku tez zarazuje, ale v salatech se zeleninou, teplou i studenou, toto by nikdy nepozrel, protoze by mu to nic nedalo. Drzet delenou dietu neznamena nacpat si bricho "jen tak", ale zivit se urcitym zpusobem, vytezit z potravin co nejvice a pritom nezatizit zbytecne organismus.

tejaja tejaja

7. 7. 2015 18:31

Jitkas: Jitka, neviem, čo myslíš bez nutričnej hodnoty. Snáď pohánku ?!?
http://www.strava.sk/showdoc.do?docid=7161

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 7. 2015 17:58

Jitkas: Hmm, možná proto, že se chci najíst? Nějaké nutriční hodnoty jsou mi opravdu ukradené. Vcelku se jinak stravuji docela zdravě, ne vždycky udělám chybu se surovinou, kterou jsem nijak zvlášť neznala. Dělala jsem z ní snad něco, jako rizoto a taky se vařila a taky jsem ten recept získala z nějaké "zdravé" knihy. Já se přece nebudu řídit "zaručenými odborníky" na Topreceptech!:-D. A že jich tady je, někdy zírám!:-D. Tím nemyslím tejaju, ta už se něco navařila a její recepty jsou moc fajn. Proto dám na její názor a propříště budu chytřejší.

Jitkas

7. 7. 2015 16:55

Nejak mi neni jasne, proc bych si mela mazat na chleba neco bez jakekoli nutricni hodnoty jen proto, aby mi to pripominalo skvarky, zajimave vareni....

Sylva01 Sylva01

7. 7. 2015 15:12

MirkaL: no, ono srovnat tebou popisované maso....a nevařenou (jen pařenou) pohanku - je nebe a dudy. Nesrovnatelné:-))

MirkaL

7. 7. 2015 14:54

Jane Remkove dekuji za recept a posilam bodika,:-K rozhodne to stoji za vyzkouseni.

MirkaL

7. 7. 2015 14:51

Tejaja, mas svatou pravdu:yes:, ale pripada me to, ze tady to malokdo vezme, nejsme na zdravych strankach.:-D Vzdyt to je jako by jsi se tady snazila lidem vysvetlit to, jak je zdrave jist maso pouze do pulhodiny od zabiti zvirete, nejlepe v syrovem stavu, navic ze zvirete, ktere bylo chovano nekde v biofarme (bez hormonu a dalsich svinstev), protoze tak by to bylo taky nejzdravejsi:-) ....jsme ale bohuzel na strankach o klasickem vareni (tady kazdy moc rad "nezdrave" papka) a tak to mozna ze ani nekteri nepochopi.

Betyna

7. 7. 2015 11:28

Velice zajímavé, to musím příležitostně vyzkoušet. Musím se přiřadit k těm, co pohanku vaří - dosud jsem nevěděla, že se nemá vařit.

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 7. 2015 09:06

tejaja:;-)

tejaja tejaja

7. 7. 2015 08:56

Jana Remkova: Zabudla som udeliť bodík, tak to napravujem a sľubujem, že pomazánku vyskúšam, lebo takú som ešte nerobila. ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 7. 2015 08:36

tejaja: Ok, tak příště;-)

tejaja tejaja

7. 7. 2015 08:14

Jana Remkova: Janka, nerozumela si mi. Ja nevravím, že sa má jesť surová, ale nemá sa variť. ;-) Pohánka sa zaleje horúcou vodou, zakryje a strčí do perín ( paplón deka a pod ) a nechá sa v teple cca 25-30 min,podľa druhu. Krásne zmäkne. Variť pohánku, aj keď krátko, znamená ničiť v nej rutín a to ide. To, že niekde je napísané variť, neznamená, že je to správne. ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 7. 2015 22:29

Tak tady co vidím, se taky vaří a co se vody týká..1 a 1/2 dílů vody, 1 díl pohanky;-)http://www.probio.cz/recepty/recepty-podle-surovin.... Tak jsem jí dala víc, ale během chviličky byla voda vyvařená.

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 7. 2015 22:26

magdalenka: Magdi, sama se tomu divím. Bude to asi tou osmaženou cibulkou a česnekem, nevím. Mi to tak opravdu chutnalo;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 7. 2015 22:25

Janina123: No, tak to je třeba vyzkoušet. Pokud vím, tento recept je z nějaké knihy "Zdravé recepty" a tam píší UVAŘIT;-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pomazánka z pohanky pohanková škvarková pomazánka pohanková pomazánka jak správně uvařit pohanku škvarková pomazánka z tofu pohanka recepty pohanka pomazánky tatarák z pohanky pomazánky z pohanky pohanková pomazánka škvarková pohanka pomazanka rostlinné pomazánky recepty falosna skvarkoba pohankova natiwrka rostlinná škvarková pomazánka recept rostlinná pomazánka recept recepty na rostlinné pomazánky pomazankazpohanky falašná škvarková pomazanka pomazanka s pohankou rostlinné pomazánky

Suroviny: pohanka, vývar masový, cibule, olej, česnek, hořčice, olej, sůl, pepř mletý, majoránka, okurky sterilované

TopRecepty.cz

Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q957