Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna pečená na medu a tymiánu

Pečená kachna se řadí spíše mezi ta svátečnější jídla. Její příprava však není nikterak náročná, stačí ji dobře okořenit. K tomu stačí jen obyčejná sůl a tymián. Potření medem zajistí, že se kůže vypeče dozlatova a bude krásně křupat.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hanulka21

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 160 °C. Krok 2: Kachnu posolíme, posypeme tymiánem a potřeme medem. Podlijeme a dáme péct do trouby. Krok 3: Pečeme pozvolna na asi 1,5-2 hodiny a mezitím podléváme výpekem a sem tam potřeme medem. Krok 4: Podáváme s červeným zelím a knedlíkem.

TIP: 21 receptů na knedlíky

Zveřejněno 30. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna pečená na medu a tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r022

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna pečená na medu a tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r022

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Super :-p:yes: Doteraz som nikdy neskúšala s medom a musím pochváliť,bola krásne vypečená a moc chutná :-*

du si udelaat káchnu, rozumiš?

Dnes odskouším k obědu...:-))vypadá to krásně na fotkách, snad i tak bude chutnat:-)))

Ty fotky jsou tak krásné!!! Já mám kachnu moc ráda, ale je pravda, že na ní není moc masa, krom snad stehen a prsou, ale i tak, upečená kachna, je nádhera a chuťové buňky tancují.:-p

jeeej...ta je krasna

:-p Tymián mi roste na zahradě, ale nemám tu kachnu:-))Holky, máte to :yes::-p

Tak já jsem místo kachny, udělala kuřecí stehna na medu a tymiánu, použila jsem sušený tynián a ještě jsem přidala pár větviček čerstvého, zeleného tymiánu, je to moc dobré, tak dávám bodík:yes::yes::-)

No, člověk by se natáhnul a jedl, co? No, je to k sežrání, máš plus!:yes:

Tématické fráze:
pečená kachní stehna, kachní prsíčka na medu, pečena kachna, pečená kachna s rýží, pečena kachní prsíčka, kachna po čínsku, recept na pečené kachní stehna, pečená kachna s medem, pečená kachna po čínsku, kachna recepty kachna na pivu, kachní stehna pečená, čínská kachna recept, čínská kachna, kachní stehna s rýží, jak upéct kachnu, pečená kachní stehna recept, kachna s rýží, kachna recept, kachna s medem, kachna na pivu

Suroviny:
kachna, med, tymián čerstvý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu