Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 070 kJ / 5 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,30 g |
Tuky | 199,13 g |
Vláknina | 37,66 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,74 g |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 794,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krém: Jogurt, kešu a citronovou šťávu dejte co mixéru a dobře rozmixujte. Poté přidejte ostatní ingredience na krém a mixujte. Když je krém úplně hladký, nechte ho vychladnout a ztuhnout v lednici (ideálně déle než 3 hodiny).
Krok 2: Korpus: Troubu předehřejte na 150°C a klasický velký plech vyložte pečícím papírem. V míse dobře smíchejte pečící sodu s moukou a několikrát prosijte. V jiné misce smíchejte jogurt, cukr, vanilkový extrakt, kakao a rozpuštěné rostlinné máslo. Lehce vmíchejte mouku do tekuté směsi, těsto nalijte na plech a stěrkou dobře rozetřete po celé ploše. Pečte asi 20-35 minut, korpus je třeba sledovat, když si myslíte, že je hotový, udělejte test špejlí. Po vyndání z trouby nechte úplně vychladnout.
Krok 3: Poleva: Čokoládu společně s tukem (a smetanou) rozehřejte ve vodní lázni. Před poléváním koláče nechte vychladnout (ale ne ztuhnout).
Krok 4: Když je korpus úplně vychladlý a krém ztuhl, navrstvěte ho na korpus. Pokud je krém pořád ještě tekutý, můžete nanést nejprve jednu vrstvu, tu dát ztuhnout do ledničky a zbytek krému přidat až po nějaké době. Ale vzhledem k tomu, že korpus by měl být tenký a dosahovat do krajů plechu, s případným tekutým krémem by neměl být problém. Na krém nalijte rozpuštěnou čokoládu a nejlépe širší stěrkou nebo špachtlí ji ihned opatrně a lehce (abyste čokoládu nesmíchali s krémem) rozetřete po koláči. Dejte opět vychladit do lednice. Krájejte nahřátým nožem (nůž dejte na chvíli pod horkou tekoucí vodu, otřete a krájejte).
Zveřejněno 29. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč Míša
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MxJ5
Moje poznámka
Koláč Míša
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MxJ5
Nejnovější recepty
Květákový nákyp
Přidáno před 3 hodinami
Drůbeží špízy s řapíkatým celerem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové medailonky na zeleném pepři
Přidáno před 13 hodinami
Pečené papriky s mozzarellou
Přidáno před 15 hodinami
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno 19. 5. 2025 19:40
Párečky v těstíčku
Přidáno 19. 5. 2025 18:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 5 hodinami
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 8 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 8 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 8 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 9 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 11 hodinami
Roláda z BeBe sušenek
natalietiserova6 před 11 hodinami
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 14 hodinami
Játrový sýr podle ČSN
19488 19. 5. 2025 21:02
Domácí vlašský salát
Sefiragold 19. 5. 2025 18:00
Tématické fráze:
koláč míša,
míša koláč,
test polohrubé mouky,
koláč míša,
lolac misa,
jogurt misa,
koláč míša recept,
koláč na plech recept jako míša dezerty,
recept koláč míša,
míša koláč, recept,
mixer s mísou a spachtli,
oláčmíša,
kolac ze 3 test,
misa jogurt recepty,
jak ztuhnout tekuty krem,
misa olac recept,
racept na koláče,
kolac misa rychly,
kolac misa bez polevy,
racept na kolac miša
Suroviny:
jogurt sojový,
oříšky kešu,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
olej kokosový,
šťáva citronová,
jogurt sojový,
cukr krupice,
máslo rostlinné,
kakao holandské,
extrakt vanilkový,
soda jedlá,
mouka polohrubá,
čokoláda na vaření,
tuk rostlinný,
smetana rostlinná
Komentáře (4)