Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýně jako kompot

Kompoty se ve velkém zavařovaly zejména v dobách našich babiček a prababiček, nicméně dodnes mají své kouzlo. Nejčastěji se připravuje z různého sezónního ovoce, ale za zkoušku určitě stojí i kompot z dýně. Připravte si ho podle našeho receptu.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 35 min + 2 dny louhování dýně

95 min (60 min příprava + 35 min tepelná úprava, + 2 dny louhování dýně)

20. 4. 2009 17:13

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 535 kJ / 4 191 kcal
Bílkoviny3,78 g
Tuky2,16 g
Vláknina12,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 032,94 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

21. 4. 2009 10:18

Jiřinka má pravdu, jedná se o stejný druh , poze se mění jeho názvy podle místa i tvaru, ale je to jeden rod -Cucurbita - viz http://tykev-2.navajo.cz/ ;-)

Jikotka Jikotka

21. 4. 2009 10:13

Magdalenko,tak jsem se podívala do chytré knihy a píší tady doslovně"Tykev,nazývaná také někde dýně nebo turek",tak asi je to jedno a to samé :-O:-8:-*.Kniha má název 1000 dobrých rad zahrádkářům:-*

Bibinka Bibinka

21. 4. 2009 09:42

Magdalenko, já si myslím,že tekvica=tykev(dlouhá,zelená)
a dyně=dýňa( velká, kulatá žluto-oranžová).
Nejsem si jistá na 100%,ale to samé to rozhodně není. Tak ještě pátrej, možná nám to někdo vysvětlí lépe:-D;-)

magdalenka magdalenka

21. 4. 2009 08:58

Prosím, viete mi povedať, aký je rozdiel medzi tekvicou a "dýní"? Ja pod tekvicou si prestavujem biele alebo zelené podlhovsté plody, varíme z nich prívarky, alebo robíme aj ten kompót s ananásovou príchuťou. Na jeseň býva ešte oranžová tekvica, také zvyknem piecť, sú sladké.

Bibinka Bibinka

20. 4. 2009 21:52

Tejajo prosím, co je to dunst:-?jen abych byla v obraze. Ďíky:-)

tejaja tejaja

20. 4. 2009 21:10

Boubelinda robíme tekvicový kompót už desaťročia, je výborný. Náš spôsob je skoro rovnaký, až na to, že tekvicu neterilizujeme, ale dávame do suchého dunstu. Ja kompóty nejem, ale tekvicový kompót si občas dám. Pozri náš recept pod názvom Tykvový kompót. Zaváram ho veľmi rada, nie je to veľa práce naraz, ale postupne, ako mi dozrieva tekvica.;-)

Bibinka Bibinka

20. 4. 2009 19:43

Boubelindo, já jí taky moc nemusela, ale před léééty jsem jí dostala a bylo by mi bývalo trapný jí vyhodit a od té doby jí dělám každý rok. Ta chuť se špatně popisuje, ale já osobně tam cítím meruňky, broskev a meloun, to všechno dohromady-je to můj názor;-) Vyzkoušej, třeba na dyni změníš názor jako já.;-)a výborné je taky zelí, takové jemňoučké a šťavnaté. Dělá se téměř totožně jako hlávkové.:-p:-)

Boubelinda

20. 4. 2009 19:36

Dýni nemáme moc v oblibě, spíše jsem ji ještě nejedla.:-8:-)) Mohu se zeptat jak chutná? :-8:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavarování dýne recepty z dyně dyně dýňový kompot od babičky dýně zavařování zavařování dyně s ananasem zavařování dyní helowen dyne dýně hokaido recepty zavařování zavařování dýně hokaido kompot z cukety zavařená dýně s ananasem hokaido kompot dýně hokaido zavařování dýně s ananasem jak se zavařuje dýně recept na zavařování dýně zavařená dýně dýňový kompot bez sterilizace dyňový kompot

Suroviny: dýně, cukr, citron, skořice celá, vanilka, koření hřebíček, ocet, voda

TopRecepty.cz

Dýně jako kompot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lO8r