Salko koláč
Jemné nadýchané řezy s karamelovým krémem můžete připravit jen tak ke kávě, ale i jako pohoštění na rodinné oslavě. Jsou velmi jednoduché, ale právě v tom je jejich kouzlo. Jen dejte pozor, abyste upekli dostatečně velký plech.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 127 kJ / 3 854 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,45 g |
Tuky | 287,96 g |
Vláknina | 13,66 g |
Cholesterol | 1,93 g |
Sodík | 515 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 245,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Najprv dáme variť konzervu Salka na približne 1 a pol hodiny. Po "uvarení" ponoríme konzervu do studenej vody a necháme vychladiť.
Krok 2: Cesto: Vajička vymiešame s cukrom, pridáme horúcu vodu a olej a premiešame. Ďalej pridáme múku s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov.
Krok 3: Zmes vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 160 °C 15-20 minút. Po upečení necháme vychladiť.
Krok 4: Vychladené Salko ochutíme kakaom a Nutellou, pridáme zmäknuté maslo a vymiešame do hladka. Plnku necháme stuhnúť v chladničke.
Krok 5: Vychladenú piškótu prekrojíme na polovicu. Oba pláty potrieme plnkou a spojíme. Vrch potrieme plnkou a ozdobíme rozmrvenými keksami alebo rozdrobenou čokoládovou piškótou.
Zveřejněno 20. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salko koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjAG
Moje poznámka
Salko koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjAG
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 15 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlíčky gyoza plněné mletým masem
Tomas21 před 5 minutami
Falešný španělský ptáček
Dreamer_Mike před 25 minutami
Vepřové pečené na cibuli
Adams-alena před 48 minutami
Kuřecí maso s houbami
Geressha před 1 hodinou
Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce
Geressha před 1 hodinou
Jednoduchá hermelínová pomazánka
ZboSy před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
valerie.valkova před 3 hodinami
Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Fitulka před 4 hodinami
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
kamilkamil před 4 hodinami
Tématické fráze:
salko,
salko recepty,
salko krém,
recepty ze salka,
krém ze salka,
recepty salko,
salko recept,
moučník ze salka,
salko krém recept,
jak uvařit salko,
moucniky ze salka,
recept salko,
jak se vaří salko,
karamelové salko recepty,
krem salko,
moučník salko,
salko řezy,
koláč se salkem,
salko moucnik,
recept ze salka
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
voda,
olej,
salko,
máslo,
nutella,
kakao,
sušenky,
tuk,
mouka
Komentáře (19)
Min. 1x týdně vařím drůbeží skelety pro smečku. Když potřebuji, tak do hrnce k masu přihodím plechovčičku a než jde maso od kosti, tak je salko "zralé" tak, že jde posléze do sladkosti...
No, asi by šlo vařit v lecčem, že