Salko koláč
Jemné nadýchané řezy s karamelovým krémem můžete připravit jen tak ke kávě, ale i jako pohoštění na rodinné oslavě. Jsou velmi jednoduché, ale právě v tom je jejich kouzlo. Jen dejte pozor, abyste upekli dostatečně velký plech.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 127 kJ / 3 854 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,45 g |
| Tuky | 287,96 g |
| Vláknina | 13,66 g |
| Cholesterol | 1,93 g |
| Sodík | 515 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 245,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Najprv dáme variť konzervu Salka na približne 1 a pol hodiny. Po "uvarení" ponoríme konzervu do studenej vody a necháme vychladiť.
Krok 2: Cesto: Vajička vymiešame s cukrom, pridáme horúcu vodu a olej a premiešame. Ďalej pridáme múku s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov.
Krok 3: Zmes vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 160 °C 15-20 minút. Po upečení necháme vychladiť.
Krok 4: Vychladené Salko ochutíme kakaom a Nutellou, pridáme zmäknuté maslo a vymiešame do hladka. Plnku necháme stuhnúť v chladničke.
Krok 5: Vychladenú piškótu prekrojíme na polovicu. Oba pláty potrieme plnkou a spojíme. Vrch potrieme plnkou a ozdobíme rozmrvenými keksami alebo rozdrobenou čokoládovou piškótou.
Zveřejněno 20. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salko koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjAG
Moje poznámka
Salko koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjAG
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 15 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 15 minutami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 46 minutami
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 2 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 3 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 3 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 11 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 14 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 14 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 16 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 16 hodinami
Tématické fráze:
salko,
salko recepty,
salko krém,
recepty ze salka,
krém ze salka,
recepty salko,
salko recept,
moučník ze salka,
salko krém recept,
jak uvařit salko,
moucniky ze salka,
recept salko,
jak se vaří salko,
karamelové salko recepty,
krem salko,
moučník salko,
salko řezy,
koláč se salkem,
salko moucnik,
recept ze salka
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
voda,
olej,
salko,
máslo,
nutella,
kakao,
sušenky,
tuk,
mouka
Komentáře (18)
Min. 1x týdně vařím drůbeží skelety pro smečku. Když potřebuji, tak do hrnce k masu přihodím plechovčičku a než jde maso od kosti, tak je salko "zralé" tak, že jde posléze do sladkosti...
No, asi by šlo vařit v lecčem, že