Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 084 kJ / 737 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,36 g |
| Tuky | 1,67 g |
| Vláknina | 27,11 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 359 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 129,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve maso naložíme aspoň den dopředu do marinády z oleje, soli, pepře a bylinek.
Krok 2: Připravíme větší kastrol a rozehřejeme olej. Na něm zprudka osmahneme maso ze všech stran. Zalijeme vínem a necháme zredukovat.
Krok 3: Poté maso vyjmeme a přidáme na různě velké a šikmě nakrájené kostky zeleniny.
Krok 4: Zeleninu restujeme spolu s větvičkami rozmarýnu a tymiánu asi 10 minut. Pak přidáme cibuli na kostky, povidla, protlak a cukr. Pokapeme rumem a restujeme.
Krok 5: Vložíme zpět maso a zalijeme vývarem, aby maso bylo pod hladinou. Vaříme do měkka.
Krok 6: Omáčka se moc už nemusí zahušťovat, je to dost husté, ale záleží kolik kdo chce omáčky, tak se přilije vývar a zahustí perníkem.
Krok 7: Dochutíme solí, pepřem a podáváme s bramborovými knedlíky, lokšemi nebo bramborovými plackami.
Zveřejněno 21. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zajíc na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WXxW
Moje poznámka
Zajíc na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WXxW
Nejnovější recepty
Skořicová kolečka
Přidáno před 9 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 12 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 13 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno 7. 12. 2025 01:09:02
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 7 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 12 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 12 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 12 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 12 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 13 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 13 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 13 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 13 hodinami
Tématické fráze:
zajíc recepty,
recept na zajice,
příprava zajíce,
recepty na zajíce,
marináda na zajíce,
zajíc recept,
recept zajíc,
zajic na divoko-recept,
recepty zajíc,
nejlepší recept na zajíce,
zajíc - nejlepší recepty,
recepty ze zajíce,
zajíc nadivoko,
pečený zajíc na divoko,
zajic priprava,
zajiz recepty,
pečený zajíc,
zajíc nejlepší recepty,
zajíc pečený na divoko,
zajíc na bylinkách
Suroviny:
zaječí zadní běhy,
zaječí přední běhy,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
cukr,
víno červené,
rum,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř celý,
jalovec,
sůl,
rozmarýn,
tymián,
povidla švestková,
protlak rajčatový
Komentáře (8)