Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup je velmi oblíbený. A co teprve ten domácí. Využít ho můžeme do limonád i k přípravě bábovky. Nezáleží na tom, kolik litrů vyrobíme, protože vždy se spotřebuje do poslední kapky.

Hodnocení receptu je 4,9 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby louhování

110 min (80 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby louhování)

22. 4. 2009 14:03

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Z uvedeného množství získáme 2-3 l sirupu.

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie33 470 kJ / 8 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bezové květy jsou velmi léčivé. Sirup je lahodný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petras

14. 6. 2013 11:20

Zítra (dnes prší, tak lituju, že jsem ho nenatrhala už včera, kdy bylo krásně, dnes už jsme mohli ochutnávat :-D) se chystám na bezový květ a chci udělat sirup, ale mám dotaz na vás sirupářky - do čeho sirup dáváte? Mám tu 4 vysoké 0,75l sklenice se šroubovacím víkem, ale to mi bude málo, pak mě ještě napadlo dát to do pet lahve od piva (taťka pije Kozla, ta petka je tmavá, což je mi sympatické), ale je vhodné to lít zrovna do petky? A pokud s tím máte někdo zkušenost, jak tu pet lahev zbavit pivního odéru? Nebo to dát do klasické průhledné petky od vody?

nachos

7. 6. 2013 20:23

Zrovna tohle hledám, ale zajímalo by mě, jak dlouho sirup vydrží. Pokud se tedy hned nevypije:-p:-p:-p:-p;-)

spagetka spagetka

2. 6. 2013 22:03

Petra Ku.: Péti, u tohoto sirupu dávám ale fruktozu pro diabetiky, asi 400 g nebo i přidávám med - tak 4 PL na to množství - můžeš i smíchat s tím cukrem. Jinak udělej, sirup je vynikající :yes::yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

2. 6. 2013 21:46

Petra Ku.:Peťko, ten hnědej cukr určitě můžeš, ale kolik toho dia ti nedovedu říct, ale zeptej se Špagetky ta dělá skoro všecko s dia;-);-)

Petra Ku. Petra Ku.

2. 6. 2013 21:28

Bibi, chci se zeptat... :-) Chci tento sirup udělat v dia verzi, nevíš, jaké množství dia sladidla použít, případně může být i hnědý cukr?

Bibinka Bibinka

29. 10. 2012 21:31

koldr:to je pravda, dobrý nápad:yes:

koldr

29. 10. 2012 21:10

Je konec října a dělám sirup z bezinek, ale sušených. Takže se nechá dělat celý rok, jen je potřeba ho včas a dobře nasušit. S pozdravem. Kolář.

spagetka spagetka

12. 6. 2012 18:59

Mirka:znám, mám okna a vše na jihozápad. Jedině lednice noo....

Mirka

12. 6. 2012 18:57

Zdravím:-) Bydlím v zatepleném paneláku, takže sklep není ani sklep. Okna na jih... kde mám najít chladné místo na odležení sirupu:-?:-! :-(

Illka

11. 6. 2012 12:51

Minulý týden jsem slila sirup dělaný přesně podle receptu, a radím s kyselinou citronovou šetřit...její výrazná chuť přebije chuť bezinek.Dnes jsem naplnila láhve z druhé várky, kam jsem dala kys. citronové polovinu , sirup je podstatně lahodnější.Panáka rumu jsem dolila až na naplněnou láhev, utvoří tam jakýsi "špunt", jelikož je lehčí než sirup, tak snad se nebude kazit...

Bibinka Bibinka

5. 6. 2012 11:09

Michaela Medkova:Míšo, jsem ráda, že sirup chutná a díky, že jsi ho udělala;-)

Michaela Medkova Michaela Medkova

5. 6. 2012 10:49

Právě jsem slila bezinkový sirup do lahví. Tedy nemá chybu. Počkám, až přijdou děti ze školy a pokud bude mít sirup úspěch, naložím ještě ještě jednu várku.:-p Díky za recept a dávám bodíčka.

Bibinka Bibinka

4. 6. 2012 22:33

Dáša:Dášo, myslím, že můžeš, nic špatného se nestane;-)

Dáša

4. 6. 2012 22:12

Co myslíte, můžu k výrobě použít i třtinový cukr místo bílého:-?

Acraj Acraj

4. 6. 2012 16:09

ilona:15 květů, i více, 2 l převařené, studené vody, 60-70 g kyseliny citronové a 1 citron pokrájený na plátky, necháme vyluhovat 24 hod. Potom přecedíme, přidáme 2 kg cukru a necháme do druhého dne cukr rozpustit s občasným promícháním, případně druhý den se může mírně zahřat, pro snadnější rozpuštění cukru, NEVAŘIT-NEVAŘIT !!!!!!!!!!Potom je to vitamínová bomba !!!:yes:

1 2 3 4 5 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sirup z bezinek sirup z květů bezinek bezový sirup bezová štáva recept sirup z bezinkových květů bezinková šťáva za studena recept na sirup z bezinek sirup z plodů černého bezu bezinkovy syrup sirup z plodů bezinek šťáva z bezinkových květů bezinková šťáva z plodů bezinková šťáva z květů bezinková šťáva recept bezový sirup recept sirup z koziček bezinkový květ černý bez plody recepty šťáva z bezinek černý bez sirup recept

Suroviny: květy černého bezu, cukr krupice, kyselina citronová, citron bio, voda

TopRecepty.cz

Bezinkový sirup

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mj55