Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup je velmi oblíbený. A co teprve ten domácí. Využít ho můžeme do limonád i k přípravě bábovky. Nezáleží na tom, kolik litrů vyrobíme, protože vždy se spotřebuje do poslední kapky.

Hodnocení receptu je 4,9 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby louhování

110 min (80 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby louhování)

22. 4. 2009 14:03

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Z uvedeného množství získáme 2-3 l sirupu.

Nutriční hodnoty

Energie33 470 kJ / 8 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bezové květy jsou velmi léčivé. Sirup je lahodný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

LLilaa LLilaa

2. 6. 2011 08:55

Holky a bude něčemu vadit, když ho budu luhovat déle, tak 48hodin? Zítra nejsem doma,tak to nestihnu dodělat až v sobotu.
Mám to dát raději luhovat do sklepa?? Díky:-*

Lenka30 Lenka30

26. 6. 2010 16:26

spagetko děkuji za odpověď,sirup je výborný mňamkovní :-):yes:

spagetka spagetka

24. 6. 2010 19:51

Leni, prakticky hned a skladuj v chladnu

Lenka30 Lenka30

24. 6. 2010 19:40

PROSÍM,PRÁVĚ JSEM DALA KVĚTY LUHOVAT.ZÍTRA SLIJU AZAJÍMALO BY MĚ,KDY HO MŮŽEME ZAČÍT PÍT? MYSLÍM HNED PO SCEZENÍ ALE RADŠI SE OPTÁM.NESKAZÍ SE A KDE JEJ UCHOVÁVAT.pŘIBLBLÉ OTÁZKY ALE RADŠI SE ZEPTÁM,DĚLÁM HO POPRVÉ :-))) :-8

spagetka spagetka

14. 6. 2010 11:29

jANINKO, MRAZIT SE DÁ, ALE JE LEPŠÍ HO USUŠIT, LÉPE VONÍ, u mraženého nedoporučuju skladovat moc dlouho, i když jsem ho prokapala citronem, tak jee lepší ho spotřebovat rychle do 4 měsíců a muselabys ho mít fakt hodně, aby se ti to vyplatilo.Já potřebuju mražák spíš na houby a bylinky a vývary, takže asi takto ;-) Sousedka ho ale prosypává cukrem a tak mrazí, mně se to ale moc nelíbí, radši suším..

janinka68

14. 6. 2010 11:15

Bezinky jsou úžasné a hlavně zdravé!!!Slyšela jsem ,že se květy dají také zmrazit a v zimě jsou jak čerstvé.Máte stím někdo zkušenost???

hanicka b

18. 5. 2010 16:07

Určitě zkusím jenom nesmim propást tu dobu kdy černý bez kvete.:-!:-!:-!:-!:-!:-D

luiva

17. 6. 2009 21:09

děkuji vám všem za rady , rozhodla jsem se pro ten med , přidala jsem si to do skleničky a už to je ok , tak moc děkuji . Hezký večer všem:-):-)

Bibinka Bibinka

17. 6. 2009 11:05

Špagetko, dobrej nápad, mám venku síť od sušení hub, tak skočím na bezinky a už se budou smažit, je hezky a díky;-):-)Mohly by už taky odkvést, než bych si na něco takového vzpomněla:-))

spagetka spagetka

17. 6. 2009 10:26

maya (neregistrovaný/á) - ještě Bibinku doplním, běžně jsme dělali i jen čaj a je dobré si pár květů nebo i bezinek usušit a v zimě to je lahoda. Jinak čaj nevař, jen prolij horkou vodou a louhuj 20 min.;-)

spagetka spagetka

17. 6. 2009 10:24

Luiva (neregistrovaný/á): sice nejsem Bibinka, ale zkušenosti mám se sirupem také již letité, med přidat můžeš, tím nic nezkazíš aopak, někdo ho přidává schválně a víc mu tak chutná.Je lepší než ten cukr - pokud bys chtěla raději cukr, spíš doporučuju svařit trochu cukru v trošce vody a ten pak vychladlý přidávat do šťávy - ale ochutnávej, abys to nepřesladila ;-)

Bibinka Bibinka

17. 6. 2009 10:23

Luivo, každému vyhovuje jinak sladký sirup i když mě to vyhovuje, ale můžeš teda přidat určitě ten cukr, abys to měla sladší;-)toho se neboj:-)

Luiva

17. 6. 2009 10:08

Ahoj bibi, právě jsem přelila sirup dolahví a hned vyzkoušela recept je moc dobrý akorát se mi zdá moc té kyseliny citronové , proto bych poprosila o radu čím to vylepšit jestli mohu přidat med nebo ještě cukr do hotové šťávy abych si to nezkazila :-( jinak děkuji za rady

Bibinka Bibinka

5. 6. 2009 17:29

Mayo, klidně to tak udělej jak píšeš a nech tak 15 minut louhovat, ale počítej s tím, že to nebude to pravé ořechové- říká se, slabej odvar;-)

maya

5. 6. 2009 14:27

ahojka,
chtela bych se zeptat zda se da udelat bezinkovy napoj,caj a to hned(neche se me cekat)...treba,ze si zaliju par kvetu vrouci vodou,necham louhovat a potom si ho medem ci citronem,zazvorem ochutim,poradite me???:-)
Dekuji Maya

1 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: sirup z bezinek sirup z květů bezinek bezový sirup bezová štáva recept sirup z bezinkových květů bezinková šťáva za studena recept na sirup z bezinek sirup z plodů černého bezu bezinkovy syrup sirup z plodů bezinek šťáva z bezinkových květů bezinková šťáva z plodů bezinková šťáva z květů bezinková šťáva recept bezový sirup recept sirup z koziček bezinkový květ černý bez plody recepty šťáva z bezinek černý bez sirup recept

Suroviny: květy černého bezu, cukr krupice, kyselina citronová, citron bio, voda

TopRecepty.cz

Bezinkový sirup

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mj55