Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kosmatice

Pod názvem kosmatice se skrývají smažené květy černého bezu v těstíčku, které jsou krásně křupavé. Černý bez roste téměř všude a tak se můžete s chutí vrhnout do přípravy tradiční staročeské pochoutky.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

23. 4. 2009 17:52

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lucie1001

7. 6. 2023 12:16

Skoro jsem zapomněla, jaká je to dobrota. Mamka nám to dělávala jako dětem a dnes moc chutnalo i mému synovi. Část jsem namáčela v hrašce - také moc dobré.

Ivana Ch

19. 6. 2015 11:35

spagetka:Jo,to je pravda, já si to neuvědomila.

srettka

19. 6. 2015 11:14

Jee, tohle mi připomnělo, že jsem to připravila kdysi svému klukovi..ten na to zíral :-)) a pravil" no to až budu vyprávět klukům, že jsi mi k obědu obalila větev, to neuvěřej":-D:-D

spagetka spagetka

19. 6. 2015 10:06

Ivana Ch: Ivo, my jsme asi trochu výš, tady teprve vše začíná kvést ;-);-)

Ivana Ch

19. 6. 2015 10:03

U nás už jsou akáty odkvetlý, vím to protože je trhám želvám.

spagetka spagetka

19. 6. 2015 09:43

Musím se přiznat, že akátové květy jsem nikdy nesmažila, jen bezové. Letos vyzkouším ;-);-)

casino casino

19. 6. 2015 09:29

Jak ten čas letí! Už zase pokvetou akáty...
Přidal jsem obrázek smažených akátových květů...
Recept přidávat nebudu, je to na stejné brdo...
To listí (na foto) se nejí!!! Na LABUŽNÍKOVI jsem to pěkně schytal:-8 http://www.labuznik.cz/recept/kosmatice-smazeny-ce...

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 5. 2013 23:17

:yes::yes::yes::-p

Vladka

31. 5. 2012 12:46

Do klasického těstíčka přidám navíc trochu oblíbného koření, např. Gyros od Vitany, někdy přidám i trochu strouhaného eidamu, kosmatice jsou pikantnější, k tomu dobré bílé vínko a večeře na terásce je jedna báseň! :-)

PatkovaKaterina PatkovaKaterina

24. 4. 2012 01:01

Saprlot Jiřinko,připoměla si mi super dobrotu:-p:-p.Dlouho už jsem ji neměla,jak začne bez kvést,jdu na to:-p;-):yes:

Oksika

25. 6. 2010 11:41

;-) A je z toho dobrý a zdravý KomPoT!:-*:-K

Jikotka Jikotka

25. 6. 2010 11:35

Každý jsme jiný...já si na tom vždycky pochutnám a nikomu to nevnucuji...doma to jím jenom já....:-K

Ivana Ch

25. 6. 2010 11:20

Ať si řiká kdo chce co chce tak tuhle "dobrůtku" vůbec nemusím. Jednou nám jí přinesla ochutnat sousedka, koštli jsme to a letělo to do koše. U nás se tomu neříká černý bez, ale bezinka.Jinak mě hrooozně vadí ten její pach.

Mirek

22. 5. 2010 11:06

Tohle je nejen dobrý, ale i zdravý.:-K

zizala zizala (moderátorka)

23. 3. 2010 20:25

Taky nechápu, co je na něm špatného, leda to, že se brzy sní:-)) Dělám úplně stejně a je to mňaminka. Už aby kvetl ;-):-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kosmatice v těstíčku kocmatice kosmatice-recept kostmatice kozmatice smažená kosmatice kosmatice-recepty kostnatice recept kostmatice kocmatice recept smažené kosmatice smazeny akat recept na smažené kosmatice akatovy květ smazeny pečené kosmatice recrpty kocmatice recepty recepty-kosmatice kostmatice recept recept na kocmatice

Suroviny: květy černého bezu, vejce, mouka polohrubá, mléko, sůl, olej

TopRecepty.cz

Kosmatice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/76Wr