Knedlíky pro svobodné pány
Máte rádi knedlíky, ale nemáte čas ani náladu na zdlouhavou přípravu klasických bramborových nebo houskových? Vyzkoušejte tuto variantu z brambor a rohlíků. Jsou tak jednoduché, že je zvládnou připravit i svobodní pánové.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 762 kJ / 182 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,30 g |
Tuky | 1,13 g |
Vláknina | 3,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 36,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Krok 2: Poté nastrouháme najemno i tvrdý rohlík, smícháme ho s bramborou, lehce osolíme a vypracujeme kompaktní těsto.
Krok 3: Z těsta tvarujeme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu a vkládáme je do vroucí osolené vody. Když vyplavou, jsou hotové.
Krok 4: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a pomalu ji vyškvaříme na pánvi. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme ji do sklovita. Pokud chceme, můžeme přidat i klobásku.
Krok 5: Hotové knedlíky podáváme ještě teplé, přelité osmaženou cibulkou se slaninou.
Zveřejněno 29. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlíky pro svobodné pány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98Ox
Moje poznámka
Knedlíky pro svobodné pány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98Ox
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 9 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 2 hodinami
Krenex
dragomirac před 3 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 4 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 4 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 4 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 5 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 5 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 6 hodinami
Tématické fráze:
knedlíky,
knedliky z rohliku a brambor,
kolik váží rohlík,
drbáky recept,
tvrdý knedlík,
knedlíky recepty,
knedlik,
chlupaté knedlíky recept,
knedliky z brambor a rohliku,
recepty knedliky,
rohlíky recept,
jak dlouho vařit chlupaté knedlíky,
knedlík 1 brambor 1 rohlík,
knedlíčky svobodného pána,
knedlík z rohlíku a brambor,
knedliky z tvrdych rohliku,
recept rohlík a brambor,
bosaky recept,
recepty z tvrdých rohlíků,
bramborové knedlíky pro svobodné
Suroviny:
rohlík,
brambory,
cibule,
slanina,
klobása
Komentáře (73)
V každé druhé "kuchařce" stojí, že než suchá strouhanka na SMAŽENÍ, tak je lepší strouhanka ze starších neúplně suchých rohlíků.
No, kdo mlel či mixoval nevysušené rohlíky, tak ví své
Dříve jsem naschvál nechával bílé pečivo na strouhanku, ale teď ji zpravidla kupuju a už ve vůni je rozdíl podle různých producentů (pekáren)