Knedlíky pro svobodné pány
Máte rádi knedlíky, ale nemáte čas ani náladu na zdlouhavou přípravu klasických bramborových nebo houskových? Vyzkoušejte tuto variantu z brambor a rohlíků. Jsou tak jednoduché, že je zvládnou připravit i svobodní pánové.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 762 kJ / 182 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,30 g |
| Tuky | 1,13 g |
| Vláknina | 3,25 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 315 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 36,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Krok 2: Poté nastrouháme najemno i tvrdý rohlík, smícháme ho s bramborou, lehce osolíme a vypracujeme kompaktní těsto.
Krok 3: Z těsta tvarujeme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu a vkládáme je do vroucí osolené vody. Když vyplavou, jsou hotové.
Krok 4: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a pomalu ji vyškvaříme na pánvi. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme ji do sklovita. Pokud chceme, můžeme přidat i klobásku.
Krok 5: Hotové knedlíky podáváme ještě teplé, přelité osmaženou cibulkou se slaninou.
Zveřejněno 29. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlíky pro svobodné pány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98Ox
Moje poznámka
Knedlíky pro svobodné pány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98Ox
Nejnovější recepty
Těstoviny s kořeněnou dýní
Přidáno před 1 hodinou
Jablečné lívanečky podle Anety Vignerové
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí maso se žampiony a zeleninou na másle
Přidáno před 3 hodinami
Tři druhy knedlíků podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Bramboračka s hlívou ústřičnou
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí na medu
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí nudličky na způsob japonského Hayashi raisu
gabrus před 7 minutami
Omáčka na špagety
ilonkakulisek před 11 minutami
Pěry z bramborového těsta
olivka před 12 minutami
Flíčky s hlávkovým zelím
Sahula před 22 minutami
Fazolková omáčka
Ivyjg před 25 minutami
Vánoční perníčky s rumovou polevou podle Josefa Maršálka
PrinceznaXena před 58 minutami
Zelňačka z hlávkového zelí
Jack58 před 1 hodinou
Mrkvová polévka
Lida.Rose před 1 hodinou
Chilli con carne
niklova před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Romecka7 před 1 hodinou
Tématické fráze:
knedlíky,
knedliky z rohliku a brambor,
kolik váží rohlík,
drbáky recept,
tvrdý knedlík,
knedlíky recepty,
knedlik,
chlupaté knedlíky recept,
knedliky z brambor a rohliku,
recepty knedliky,
rohlíky recept,
jak dlouho vařit chlupaté knedlíky,
knedlík 1 brambor 1 rohlík,
knedlíčky svobodného pána,
knedlík z rohlíku a brambor,
knedliky z tvrdych rohliku,
recept rohlík a brambor,
bosaky recept,
recepty z tvrdých rohlíků,
bramborové knedlíky pro svobodné
Suroviny:
rohlík,
brambory,
cibule,
slanina,
klobása
Komentáře (73)
V každé druhé "kuchařce" stojí, že než suchá strouhanka na SMAŽENÍ, tak je lepší strouhanka ze starších neúplně suchých rohlíků.
No, kdo mlel či mixoval nevysušené rohlíky, tak ví své
Dříve jsem naschvál nechával bílé pečivo na strouhanku, ale teď ji zpravidla kupuju a už ve vůni je rozdíl podle různých producentů (pekáren)