Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové pagáče

Ať už škvaříte sami doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví, nikdy jich není dost. A co teprve pagáčů. Jsou krásně zlaté a voní kmínem. Postup je trochu pracný, ale vyplatí se. Až je vyzkoušíte, zapráší se po nich tak rychle, že příště budete muset udělat dvojitou dávku.

Hodnocení receptu je 5,0 (61×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 65 min

65 min (65 min příprava)

2. 5. 2009 22:11

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie31 107 kJ / 7 435 kcal
Bílkoviny157,94 g
Tuky466,73 g
Vláknina29,56 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 1,64 g
Sůl3,68 g
Sacharidy635,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Ideálne na posedenie s pohárikom vína.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

23. 8. 2009 20:33

Magdalénko, pořád říkám, že nejlépe a nejrychleji udělám v časové tísni a pod tlakem:-D Tu br. kaši mám taky jen k takovým účelům co píšeš, ne vždy jsou po ruce vařené brambory. A jestli jste skoro-rodáci, tak chutnat muselo:-* Pořád by chtěl, aby pagáče lístovaly, asi se vrací do mladých let, to jedli po plátcích a proč bych mu neudělala radost, že:-)) A taky mi tvrdí, že někde se pagáče smaží jako koblihy, ale to se mi už nepozdává, toho tuku....:-O Ale možná, že třeba ano, jen s menším množstvám tuku v těstě. Nevíš, prosím tě?

magdalenka magdalenka

23. 8. 2009 19:57

Merylasko, my staršie kuchárky sa vynájdeme vždy...ja som nedávno išla na návštevu a dosť neskoro som si spomenula, že som im sľúbila pagáče...čiže málo surovín...Bleskom som začala inventúrou v chladničke...trocha oškvarkov, trocha sádla, trocha smotany, trocha jogurtu, margarín, aj celozrnná múka...(princíp - dostatok tuku a dosť slané), výsledkom boli také pagáče, aké sa mi v živote nevydarili a keby si chcela podrobný popis, nepodarí sa mi...Obyčajne tiež dávam čerstvý varený zemiak, to iba ak som lenivá, siaham po polotovare - ten kupujem do pekárne do chleba.
Veľmi ma teší pochvala a tiež zdravím svojho skoro-rodáka.

Merylas Merylas (moderátorka)

23. 8. 2009 19:02

Magdalénko, dělala jsem tvoje pagáče, ale trochu jsem recept musela upravit, nedělala jsem je doma, tak něco chybělo a škvarky nebylo na čem pomlít a zadělávala jsem růčo:-)). Místo br. kaše je vařená a jemně nastrouhaná brambora, škvarky jsou jen nasekané, bylo jich méně než v receptu, přidala jsem k nim trochu rozpuštěného sádla. Těsto jsem nepřekládala, vyválela jsem plát, dala po celé ploše škvarky, srolovala do závinu, rozválela a vykrajovala bochánky. Jsou sypané sezamem. Já tohle moc skrz cholesterolu nemůžu, ale to víš že jsem ochutnala a je to :yes: Moje drahá polovička se nad něma přímo rozplývala blahem, pořád chce ty, co se tak dělí :-)) Mám tě pozdravit a poděkovat, tak to činím ;-):-)):yes: a + je jistý.

magdalenka magdalenka

25. 7. 2009 12:33

Cathleen, ďakujem za odskúšanie, som rada. A pretože sa mi t.č. môže iba snívať o škvarkoch a pod., tak závidím. Vstúpila som si do svedomia a varím zdravo, aspoň cez leto...

Bibinka Bibinka

25. 7. 2009 11:47

Ježkovo voči, ten receptík mi úplně utekl, ani nevím, že tu je a tak dík za připomenutí;-)totiž co má škvarky to mám fakt ráda:-p hnedka dávám boda:yes:

magdalenka magdalenka

25. 7. 2009 10:58

Cathleen, prosím, záleží mi na Tvojom názore, napíšeš?

magdalenka magdalenka

3. 5. 2009 21:56

Jendo, všetko, kde sú oškvarky musí byť dobré.;-)
Toto prosím, nedávaj do chladničky, bojím sa, že to nebude dobré. Spôsob ako popisuješ, som robila aj ja jedenkrát, boli to nejaké croissanty. Pekný večer!

Jenda1 Jenda1

3. 5. 2009 21:49

Magdalenka, recept mě zaujal, je už uložený v oblíbených a určitě vyzkouším.:-) S podobným receptem jsem pracoval, místo škvarků tam byl jiný tuk, po přeložení a rozválení znovu přeložit, dát nakynout do ledničky a to se opakovalo 3x. Výsledek byl moc dobrý.:-p
Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pagáče škvarkové pagáče škvarkové bochánky pagáč škvarkové pagáče kynute recept na pagáče škvarkove pagačiky škvarkové pagáčky škvarkový pagáč pagáče recept recept na škvarkové pagáče oskvarkove pagace škvarkové pagáče jak je dělám já recept pagace recepty na pagače škvarkové pagáče recept recept na škvarkový pagáč recepty pagače pogáče madarské pagáče

Suroviny: mouka polohrubá, smetana kysaná, olej, žloutek, brambory, droždí, cukr, mléko, sůl, škvarky, vejce

TopRecepty.cz

Škvarkové pagáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P1gw