Vepřové maso ve vlastní šťávě
Do zásoby na zimu nebo třeba i s sebou na letní dovolenou. Zavařené maso můžeme využít na mnoho způsobů při různých příležitostech. Nejprve jej s kořením uvaříme v pomalém hrnci a poté, ve sklenicích, zavaříme.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 44 293 kJ / 10 586 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 516,28 g |
| Tuky | 942,50 g |
| Vláknina | 4,35 g |
| Cholesterol | 1,73 g |
| Sodík | 14,98 g |
| Sůl | 35,25 g |
| Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, kůže na čtverečky.
Krok 2: Přidáme všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a vaříme v pomalém hrnci 8 hodin na Low.
Krok 3: Uvařené pak rozdělíme do zavařovacích sklenic, otřeme hrdlo sklenice, dobře zavřeme a zaváříme 2 hodiny při 100 °C.
Zveřejněno 14. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0QY
Moje poznámka
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0QY
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 13 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 14 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 1 hodinou
Indický Naan chléb
Vinka před 1 hodinou
Krupicová kaše
Roobass před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 4 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 4 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 4 hodinami
Výborný makovec
Jan Nemec před 4 hodinami
Holandský sekaný vepřový řízek
Jan Nemec před 4 hodinami
Kuře na kari s ananasem
Jirka1986 před 4 hodinami
MEXICKÁ POLÉVKA
Kajkajak před 5 hodinami
Tématické fráze:
vepřové maso na šťávě,
veprove ve vlastni stave recept,
veprove ve vlastni stave,
vepřové maso na šťávě recepty,
maso ve vlastní šťávě,
maso na šťávě,
maso na štávě recept,
vepřové ve vlastní šťávě recepty,
vepřové na šťávě,
recept na veprove ve vlastni stave,
vepřové maso v pomalém hrnci,
vepřové maso na šťávě recept,
domácí vepřové ve vlastní šťávě,
vepřové kostky na šťávě,
vepřové ve vlastní šťávě - recepty,
domaci maso ve vlastni stave,
maso ve vlastni stave recept,
veprovy ve vlastni stave,
vepřové kostky ve vlastní šťávě,
recepty z vepřového masa ve vlastni stave
Suroviny:
bůček bez kosti,
kůže vepřová,
voda,
vegeta,
kmín drcený,
praganda,
sůl
Komentáře (17)
V Poznámce píšeu, že děláváme z "dietnějšího", hodně masitého bůčku, který byl ale tentokrát tučnější....přesto není sklenice opravdu tak plná sádla, jak to na fotce vypadá. Hned jak budeme vařit znovu, vyfotím nějakou lepší., aby to tak neklamalo.
Pomalý hrnec je výborný v tom, že ho zapnu a celou dobu nemusím hlídat, míchat, nic....můžu dělat jinou práci, nemusím myslet na to, že mi někde něco vaří.....