Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Rychlý recept jídla "z jednoho hrnce", který zvládne i začátečník. Zde použité noky jako polotovar jídlo ještě zjednoduší. Smetana, slanina a sýr učiní jídlo tak sytým, že budou spokojeni i velcí jedlíci.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 241 kJ /
3 165 kcal
Bílkoviny38,66 g
Tuky251,58 g
Vláknina4,94 g
Cholesterol 412 mg
Sodík 5,34 g
Sůl13,40 g
Sacharidy185,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu. Krok 2: Na pánev dáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a když pustí tuk, přidáme nadrobno nakrájený česnek. Krok 3: Orestujeme ho a po chvilce přidáme na proužky nakrájený pórek. Krok 4: Dále smažíme, pak okořeníme, přidáme šlehačku a zakysanou smetanu. Chvilku provaříme. Krok 5: Smícháme s uvařenými gnocchi a dáme do máslem vymazané zapékací formy. Krok 6: Zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme na 200 °C cca po dobu 25 minut.

TIP: Gnocchi - oblíbené recepty

Zveřejněno 14. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lrQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lrQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Výborné, dneska jsem recept zkusila a za 1 :-)

Vynikající! :yes:

Recept jsemobjevila až teď, moc se mi líbí, při nejbližší příležitosti ho vyzkouším, zřejmě přidám špenát úplně jsem na to dostala chuť.

Tak dnes jsem opět dělala...přidala jsem tam ještě sušená rajčata a tak trochu celkem upravila dle vlastní fantazie;-)

savlinka: :-8

Dnes jsem vařila a výborné:-!:-!:yes:dala jsem sýr i nivu,které jsem zamíchala už do té smetany a pak i navrch před pečením nastrouhala sýr:yes:

:yes: VYNIKAJÍCÍÍÍÍ!

Doplnil jsem ještě o kuřecí prsa a byl to moc velká mňamka. Přidáno k oblíbeným :yes:

SilvieK - to mně moc těší. :-)

Papriko, uvařila jsem přesně podle receptu a nemám slov, jak moc to bylo dobrý! :yes: Silvie

Dělám dnes k obídku,už se moc těšíme jak to bude chutnat,mňam:-p

Moc mně to těší Mirčo. ;-)

Papričko:-), dělala jsem gnocchi podle tebe - kluci si je vyžádali;-) - a byly výborné:-p. Jen sýr jsem zamíchala do smetanové směsi - klukům to tak víc chutná:-8. Posílám boďku č.7 a fotky:-).

To mně moc těší Petulen:-8. jsem ráda, že vám chutnalo. ;-)

Vynikající:yes:

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
zapečené gnocchi, zapečené noky se smetanou, zapečené gnocchi se špenátem a smetanou, zapečené gnochi, gnocchi recepty, zapečené gnocchi recept, gnochi, recepty gnochi, gnocchi recept, gnocchi zapečené, gnochi recept, gnocchi se špenátem a smetanou, gnochy se špenátem, gnochi se smetanou, gnochi se slaninou, gnocchi, zapečené noky, zapečené brambory s pórkem a smetanou, zapékané gnochi, recept gnocchi

Suroviny:
gnocchi, slanina anglická, česnek, pórek, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, květ muškátový, pepř mletý, sůl, máslo, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu