Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 041 kJ / 3 117 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,40 g |
| Tuky | 149,60 g |
| Vláknina | 15,80 g |
| Cholesterol | 98 mg |
| Sodík | 5,80 g |
| Sůl | 14,45 g |
| Sacharidy | 367,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí (všechno z předem odvážených, nachystaných surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20-25 minut v teple pracovat.
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme příjemné těsto, které necháme chvili podkynout. Krok 2: Těsto rozválíme, potřeme směsí změklého sádla a mletých škvarků, poskládáme a dáme kynout do lednice.
Po 30 minutách opět rozválíme, přeskládáme a necháme v lednici vykynout - i v chladném prostředí těsto kyne dobře. Krok 3: Vykynuté těsto rozválíme na výšku asi 1,5-2 cm a vykrájíme pagáčky, které uložíme na pech nakynout. Pak je potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme hrubou solí a kmínem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/přibližně 15 minut).
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme příjemné těsto, které necháme chvili podkynout. Krok 2: Těsto rozválíme, potřeme směsí změklého sádla a mletých škvarků, poskládáme a dáme kynout do lednice.
Po 30 minutách opět rozválíme, přeskládáme a necháme v lednici vykynout - i v chladném prostředí těsto kyne dobře. Krok 3: Vykynuté těsto rozválíme na výšku asi 1,5-2 cm a vykrájíme pagáčky, které uložíme na pech nakynout. Pak je potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme hrubou solí a kmínem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/přibližně 15 minut).
Zveřejněno 15. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pagáčky s mletými škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z9yR
Moje poznámka
Pagáčky s mletými škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z9yR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
pagáčky,
dobroty ze škvarků,
škvarkové pagáče s mletými škvarky,
škvarky,
pivni pagacky,
pagače s mletým masem,
škvarky recept,
plněné škvarkové pagáčky,
jídlo s mletýma škvarkama,
tyčky ze škvarkama,
škvarkové placky z mletych škvarků,
pagáčky z mletých škvarků,
pagáče z mletych skvarku,
s mletých škvarků pagáče,
pagáčky ze škvarek,
recept na škvarkové pagáče s mletými škvarky,
kynuté skvarkove pagace,
škvarkové pagáče překládané kvaskove,
kvaskove pagačky,
pagače škvarkové kynuté buchty
Suroviny:
voda,
cukr,
olej,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
sůl,
droždí čerstvé,
sádlo,
škvarky,
vejce,
kmín celý,
sůl hrubozrnná
Komentáře (6)