Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 651 kJ / 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,53 g |
Tuky | 3,04 g |
Vláknina | 3,63 g |
Cholesterol | 171 mg |
Sodík | 267 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso uvaříme s kořením, zeleninou a solí. Měkké, ale nerozvařené maso a zeleninu nakrájíme na drobnější kousky, vývar procedíme, dochutíme dle svých zvyklostí, odměříme 1/2 l a necháme prochladnout.
Krok 2: Do zchladlého vývaru zašleháme 20 g sypké práškové želatiny a necháme chvíli nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme, až do rozpuštění želatiny, odstavíme a necháme trochu zchladnout. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C, ale stačí podstatně nižší.
Krok 3: Přidáme nakrájené maso a zeleninu, naplníme formičky a necháme v chladničce důkladně ztuhnout.
Zveřejněno 20. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aspik z kuřecího masa se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xGyJ
Moje poznámka
Aspik z kuřecího masa se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xGyJ
Nejnovější recepty
Meruňkový koláč
Přidáno před 1 hodinou
Rýže s kuřecím masem, pečenou dýní a květákem
Přidáno před 2 hodinami
Cuketové lečo s klobáskou
Přidáno před 6 hodinami
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno před 8 hodinami
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 11 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makronky
mares-mikulas před 1 hodinou
Pečené brambory s parmazánem
vanilj před 2 hodinami
Báječný perník
Lunaskira před 3 hodinami
Čínská "červená" polévka
Sporerova před 3 hodinami
Kefírová buchta s krémem
veronika_straka před 5 hodinami
Halušky s brynzou
Lupcina před 6 hodinami
Fazolová polévka s rajčaty
wimra před 7 hodinami
Banánové brownies
mardzas před 9 hodinami
Rychlá rajská omáčka
meli11 před 9 hodinami
Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
Subrt173 před 10 hodinami
Tématické fráze:
aspik,
aspik recept,
domácí aspik,
vaječný aspik,
kuřecí tlačenka,
jak se dela aspik,
vaječný zeleninový aspik,
jak udelat aspik,
recept na aspik,
recept na vaječný aspik,
prášková želatina na aspiky,
zeleninovy aspik recept,
recept aspik,
recepty aspik,
kuřecí prsa v aspiku,
aspiky,
jak udělat želatinu,
želatina na maso,
dietni aspik,
zeleninový aspik
Suroviny:
prsa kuřecí,
směs zeleninová mražená,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
želatina prášková
Komentáře (24)
+13