Krůtí a vepřové řízky se salátem

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Jiné maso 2 názory

Suroviny

4 vepřové kotlety
4 krůtí řízky
2 PL hořčice
4 vejce
2 PL jemně strouhaného sýra
špetka uzené papriky
domácí strouhanka podle potřeby
hladká mouka dle potřeby
olej dle potřeby
sůl podle chuti
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Řízky krůtí i vepřové naklepeme přes folii. Potřeme směsi ze soli, špetky uzené papriky a hořčice. Necháme chvíli v chladu. Řízky obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance, kterou jsme smíchali se jemně strouhaným sýrem.

  2. Řízky zprudka opečeme na rozehřátém oleji na pánvi a poté přendáme do trouby na plech s pečícím papírem, který jsme potřeli olejem. Dál řízky pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Jednou obrátíme. Podáváme s lehkým bramborovým salátem s olivami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí a vepřové řízky se salátem

  • Ivace64 Ivace64(autor receptu)

    Simona Skolakova: díky Simi moc, ano máš pravdu, že z krkovičky jsou řízky nejlepší, nejsou suché a mají "glanc", taky je dělám nejradši,:-K:-) tak příště:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Hned bych si dala:-p:-ptaky dělám,vnoučata mají rády krůtí nebo kuřecí,my starší dáme přednost vepřovým,nejlépe z krkovičky:-8:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: krůtí řízky kruti rizky z trouby vepřové řízky krútí řízek vepřove řízky recept krůtí řízek s bramborovým salátem krůtí řízky hořčice vepřové řízky top recepty veprove-rizky krutí řízek recept řízek z krůtího vepřového masa plnene salamem kruti rizky recepty krůtí řízky krůtí játra na vepřový řízek krůtí a vepřové recepty vepřové řízky recepty křehky řízek kruti rizek z trouby recepty na krůtí řízky vepřové řízky na plechu s pečícím papírem