Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 136 kJ / 749 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,16 g |
| Tuky | 37,36 g |
| Vláknina | 6,50 g |
| Cholesterol | 943 mg |
| Sodík | 4,47 g |
| Sůl | 10,68 g |
| Sacharidy | 15,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a dáme vařit do vývaru. Vaříme 15 minut, pak zakryjeme pokličkou a necháme dojít.
Krok 2: Zelí překrájíme a trochu propláchneme. Maso nakrájíme na kousky. Z vajec oddělíme bílky, ty vyšleháme na tuhý sníh a žloutky rozmícháme s mlékem.
Krok 3: Jáhly, zelí, maso a žloutky smícháme. Osolíme , opepříme, přidáme kmín a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Směs rozetřeme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme na 190°C, přibližně 45 minut.
Zveřejněno 7. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelný jahelník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J9Ml
Moje poznámka
Zelný jahelník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J9Ml
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 5 hodinami
Dýňové krekry z kvásku
Přidáno před 6 hodinami
Strouhané řezy
Přidáno před 7 hodinami
Plněné dýňové buchty
Přidáno před 7 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta s tvarohem
drugdova92 před 47 minutami
Babiččin vaječný koňak
zonoro před 1 hodinou
Zeleninová polévka s tortellini
Kajkajak před 1 hodinou
Zapékané těstoviny s tvarohem
Tynaja před 2 hodinami
Výborné jednoduché muffiny
Janina33 před 2 hodinami
Pomazánka Palivec
ricci před 2 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Cinderka před 2 hodinami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Romecka7 před 3 hodinami
Šlehačková buchta
hliboka před 3 hodinami
Dýňová polévka se smetanou
Shiki před 4 hodinami
Tématické fráze:
jáhelník se zelím,
jáhelník s kysanym zelím,
jahelník se kysaným zelím,
recept na jahelník,
jahelnik na slano,
jahelník,
slaný jáhelník se kysaným zelím,
jáhelník recept,
jahelník s kysanym zelíá,
jahelník s kysaným zelí,
jahelník s kysaným se zelím,
jahelník s z kysaného zelí,
jahelmik s kysaným zelím,
jak vařit jáhly,
zelny snek s uzenym,
zelny koláč s uzenym,
recepty na slano z jahel s kysanym zelim,
jahelnik se zelym,
jahelnik se zelim a uzenym,
zelný koláč dietní
Suroviny:
jáhly,
vývar,
maso uzené,
zelí kysané,
vejce,
mléko,
sůl,
pepř,
kmín mletý,
strouhanka
Komentáře (7)