Suroviny pro 50 kusů
50kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 783 kJ / 4 728 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,38 g |
| Tuky | 313,15 g |
| Vláknina | 13,50 g |
| Cholesterol | 1,91 g |
| Sodík | 479 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 382,39 g |
Postup přípravy
1. S těstem se převelice dobře pracuje; ty malé kuličky lze vyválet (podsypávat) na 10x15cm až tak, že je přes plát „vidět“ (u nás se říká „až na Hostýnek“) a těsto se netrhá. Není ani potřeba čekat do druhého dne, stačí kuličky vychladit, aby se moc nelepily (zkušební kousky jsem pekl z čerstvého těsta).
2. Náplní jsem plnil pomocí cukrářského sáčku (nebo mikrotenový s ustřihnutým růžkem) s velkou špičkou. Je to rychlejší, čistší a přesnější.
3. Pečivo není moc choulostivé na teplotu pečení, ale má zůstat „bledé“.
Zveřejněno 7. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maltaše 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVPB
Moje poznámka
Maltaše 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVPB
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 34 minutami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 1 hodinou
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 3 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 4 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecké cukroví
Evellinka před 1 hodinou
Květákový mozeček
radekfiala před 1 hodinou
Staročeská pučálka
Iricek před 1 hodinou
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 2 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 2 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 2 hodinami
Bezpracný perník
Fitulka před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 3 hodinami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 4 hodinami
Tématické fráze:
maltaše,
cukroví maltaše,
meltaše,
maltašky,
maltáše recept,
maltašky,
maltase vánoční cukroví,
ořechové maltašky,
maltašky recept,
recept na maltaše,
recept maltaše,
cukrářské maltase,
kokosové maltaše,
malhase,
maltaše recepty,
linecke roladky s povidlama,
cz maltase recept,
košíčky maltašky,
pečeni maltaše,
maltasa
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
sůl,
bílek,
cukr moučkový,
ořechy,
sůl,
cukr moučkový
Komentáře (7)
29. 10. 2016 12:30:55
casino: Tak jsem prohledala své zápisky a našla jsem recept na maltašky od paní Kučerové z Kostelce u Kyjova, mám jej už víc než dvacet let. Je podobný Vašemu receptu. Těsto se připraví z 30 dkg hladké mouky, 5 žloutků, 25 dkg másla nebo Hery a 3 lžic vody. Pak se těsto rozdělí na 50 kousků, každý se zakulatí do kuličky a dá do ledničky přes noc. Druhý den se z každé kuličky vyválí placička, naplní se ořechovou nádivkou, stáhne se do měšce (mám napsáno "stáhneme kščicu") a vloží se do plechového košíčku na vánoční cukroví. Košíčky se skládají na plech, peče se to na 180°C do světlé barvy. Nádivka - z 5 bílků ušlehat sníh, postupně přidat 25 dkg moučkového cukru a 25 dkg mletých ořechů a zlehka zapracovat.