Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koprová omáčka

Klasická omáčka vonící koprem patří k pokladům české kuchyně. Jemná, smetanová, podávaná s vařeným masem nebo vejcem natvrdo a knedlíkem či bramborem - tahle koprovka bude chutnat každému!

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

25. 5. 2009 18:32

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 419 kJ / 578 kcal
Bílkoviny18,17 g
Tuky39,60 g
Vláknina1,60 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy36,48 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Katastrophe

20. 9. 2013 10:40

Tenhle recept se nejvíc podobal tomu, jak dělá koprovku mamka a dobrala jsem se té chuti, kterou jsem čekala a chtěla... takže posílám bod a poděkování za recept :-K

Lojzinkaa Lojzinkaa

18. 7. 2013 18:01

Mooc dobrá,dnes bude na večeři,dávám bodík;-)

echinacek

20. 6. 2013 19:35

Vynikající, jednoduché!:-K

bretka

15. 6. 2013 20:16

Přiděluji bodík, koprovka se povedla.:-p

zuzanarau zuzanarau

10. 6. 2013 14:00

super hamina. Bodík plus:yes::yes::yes::yes:

Navir Navir

15. 5. 2013 12:07

Dnes jsem dělala. Objevila jsem v mrazáku poslední balíček kopru, tak jsem ho zužitkovala. Povedla se nááááramně. Výborná, posílám bodík

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

15. 5. 2013 10:28

Koprovka. Dobrá volba. Ale zatím nemáme vlastní voňavej kopr a kupovanej nechceme. Nemá žádné pořádné aróma . Je to jen zelená hmota a někdy cítit zapařením. POČKÁME. Ale pro tebe +bodík 48

Korodi@email.cz

26. 4. 2013 18:51

Vladka: Poradím jinak: Do kastrolu dám olej, rozehřeji, vložím cca 3 nakrájené cibule, mezi prsty sušený tymián a nechám zesklovatět. Přisypu hladkou mouku a zaliji studeným mlékem (1-1,25 litru). Provařím. Přeliji přes husté síto do druhého kastrolu (tím odstraním i případné žmolky). Opět uvedu do varu, přidám čerstvě nasekaný kopr (může být i z mrazáku), vliji 1 studenou šlehačku (smetanu), osolím, příp. opepřím, okyselím octem (citronem). :yes:

Vladka

9. 4. 2013 15:31

A ještě jsem zapomněla, že ke koprovce musím místo knedlíků péci vdolky (tak byl manžel zvyklý od maminky a knedlík si prostě nevezme)

Vladka

9. 4. 2013 15:27

Dělám téměř stejně, z vývaru se smetanou a mléko neee

tomsaeky@seznam.cz

1. 4. 2013 14:46

Dnes jsem vařil poprvé a můžu vřele doporučit. Prostě skvělá bašta. Díkyza inspiraci;-)

pekelnice

1. 3. 2013 09:58

vyyybornaaaa:-)))děkuji za recept:yes:

MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

20. 2. 2013 19:40

moc moc moc se povedla, trošku jsem si poupravila a kopr jsem měla sterilovaný, ale bez vašeho receptu bych si moc nevěděla rady, takže mockrát děkuji :-K:-K:-K:-K

technomamka

12. 1. 2013 13:57

kuchař:podle me množství vyvaru je jen na tobe kolik toho chces mit...:-)bud udelas pro dve osoby bo pro 10 lidi....:-)

ibica

22. 11. 2012 14:19

jdu ji vařit ted po prvé, tak uvidíme jak se povede a jak moc bude chutnat manželovi:-)

1 3 4 5 6 7 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: koprová omáčka koprová omáčka bez masa koprová omáčka recept koprová omáčka s hovězím masem recept na koprovou omáčku koprová omáčka z čerstvého kopru koprovka koprová omáčka s hovězím koprovka recept koprová omáčka recepty recept na omacku koprovou recepty koprová omáčka top recepty koprová omáčka recept koprová omáčka dobrá koprová omáčka koprovka omacka recept na koprovku koprovaomacka vyborna koprova omacka koprová

Suroviny: máslo, mouka hladká, vývar masový, mléko, smetana na vaření, kopr čerstvý, sůl, ocet, cukr

TopRecepty.cz

Koprová omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vg5V