Židovský řízek
Postup přípravy
Maso potřeme česnekem, zakápneme „kyselinou“, vetřeme do něj olej a uložíme v chladu do druhého dne. Krok 3: Maso osolíme a obalíme v trojobalu. PANKO přitlačíme.
Smažíme do okamžiku, jen co strouhanka zezlátne. Krok 4: Obvykle se podává s různě upravenými brambory a zeleninovými či míchanými saláty. Krok 5: Poznámka:
Maso vybíráme spíše odleželé a pokud možno „mramorované“ tukem.
Česnek protlačíme lisem a utřeme bez soli nebo jen se špetkou soli. K marinování masa lze použít i jogurt, což ale odporuje ortodoxní židovské kuchyni.
Pokud byla marináda ve správném množství, není pak maso před obalováním nutné otírat.
Řízky smažíme rychle, ne však na plném plameni a stejně jako u vídeňské roštěné i u této minutky platí, že méně je někdy více.
Aby maso smažením neztvrdlo, můžete obalit a smažit maso přímo z lednice nebo použít silnější plátky masa nebo oba způsoby zkombinovat.
Zveřejněno 5. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Židovský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZENw
Moje poznámka
Židovský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZENw
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Belgické vafle
Přidáno před 7 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 10 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 11 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety v nivě
Routilka před 1 hodinou
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 1 hodinou
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 3 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 4 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 4 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 4 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 4 hodinami
Cuketové placičky s ovesnými vločkami
Globus před 5 hodinami
Tématické fráze:
panko strouhanka,
co je pánko strouhanka,
pánko strouhanka recept,
co je to panko strouhanka,
panko,
strouhánka panko,
panco strouhanka,
pankostrouhanka,
židovské řizky,
co to je pánko strouhanka,
zidovska rostena,
recept na panko strouhanku,
recept na pánko strouhanka,
co pouzit misto strouhanky,
co je pankostrouhanka,
panko strouhanky,
banko strouhanka,
panco je panko strouhanka,
recepty s panko strouhankou,
co znamena obraceny smajlik
Suroviny:
roštěnec nízký,
česnek,
ocet,
olej,
sůl,
mouka,
vejce,
Komentáře (11)
Před pár týdny jsem se setkala s výrazem PANKO strouhanka. Tak jsem trochu googlila:
https://www.susi.cz/vyrobek/daruma-panko-strouhank...
Mimo jiné se zde píše:
Jen teď zase nevím, co je listový chleba - a strejda google neporadil.
Jj, takto by to mohlo fungovat...
Sice to postrádá původní smysl použití čerstvé strouhanky (že aby strouhanka nebyla tolik nacucaná tukem), chrumkavé to asi bude
No, kdo ale někdy mixoval jako houžev houževnaté rohlíky, tak si příště místo použití čerstvé strouhanky raději cvakne cholagolu, že
a) pisatele rozesmátého až tak, že mu smíchy zaskočilo a pro nedostatek kyslíku se poněkud nezvykle vybarvil...
b) pisatel se rozčílil až tak, že se poněkud nezvykle vybarvil a vzteky zezelenal...
No a cecilka: si patrně nepřečetla na co kliká, že
***
cecilka:
Slůvko "zakápneme" je terminus technicus
Dámy díky