Smrže plněné sýrovou nádivkou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 270 kJ / 1 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,95 g |
Tuky | 86,08 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 304 mg |
Sodík | 3,67 g |
Sůl | 8,83 g |
Sacharidy | 27,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Smrže sbíráme asi 10 let, předtím jsme je také neznali, jen z obrázků. Od té doby vymýšlím pokrmy, do kterých se hodí. Hodí se téměř ke všemu (nemyslím tím sladká jídla). I do rýžových nudlí, do zeleninových směsí. Pozor na záměnu, smrž je celý dutý, nemá uvnitř přepážku. Mladší houby jsou lehce našedlé, dospělé hnědé. Hlavičky mají na povrchu komůrky. Nožičky jsou smetanovo-béžové, hladké. Rostou kolem osik. V dubnu. Plnila jsem je i mletým masem a pekla na slanině a česneku. Také bašta.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 4. 2017 17:14
14. 4. 2017 19:39
14. 4. 2017 18:30
14. 4. 2017 08:46
No i když mě příroda, zaplaťpámbů, nepotrestala závistí, tak ty smrže vám závidím
14. 4. 2017 07:12
13. 4. 2017 23:27
13. 4. 2017 22:40
13. 4. 2017 21:45
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 5 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 7 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 1 hodinou
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 2 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 2 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 3 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 4 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zahušťujete pomocí záklechtky? Poradíme vám její snadné rozmíchání pro dokonale hladký výsledek
Jarní jedlé houby: Mykolog Petr Souček doporučuje těchto 10 druhů a radí, na co si při sběru hub dát pozor
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: smrž recepty recepty ze smržů smrž pokrmy ze smržů smrž recept pokrm ze smržů recepty na smrže smrže recepty recept na smrže smrž obecný recepty pokrmy ze smrže náplň do smržů smrž na recepty sušeny smrž recepty smrž špičatý - recept plnenny smrz jidla ze smrže jidlo ze smrzu recept ze smržů smrže pečené
Suroviny: houba smrž, brambory, bylinky, sýr niva, sýr gouda, sýr tavený, mléko, vývar zeleninový, cibule, houba smrž, strouhanka, olej olivový, pepř, sůl, koření houbová variace, kmín mletý, smetana
Smrže plněné sýrovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qWyk
8 názorů