Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté knedlíky, které se vždy povedou

Kynuté přílohové knedlíky jsou doménou české kuchyně. Říká se, že se žena může vdávat, teprve až se naučí dobré knedlíky. Díky našemu receptu se vám knedlíky povedou vždy skvělé a nadýchané, budou chutnat celé rodině.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

20. 6. 2017 15:38

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Nutriční hodnoty

Energie16 198 kJ / 3 871 kcal
Bílkoviny131,98 g
Tuky25,48 g
Vláknina33,36 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 328 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy761,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pecule

26. 2. 2021 16:08

Zatím nejlepší knedlík... Jiný už dělat nebudu...dělala jsem z půlky dávky... A stačíto. Po vytáhnoutí jsem knedlík potřela ještě máslem a to je top????????

MIKIKE MIKIKE

18. 1. 2021 14:45

knedlíky jsou extra lehké jak peříčko, dělal jsem z půlky celozrnné mouky:yes: už nikdy nebudu je vařit ve vodě jen na páře

zdenka.s zdenka.s

3. 1. 2021 13:12

Tak jo , opravdu se povedly :-). Dělala jsem z poloviční dávky , čtyři šišky tak akorát po dvou do hrnce,vařila 7 minut z každé strany. A hurá, zvládla jsem i fotku :-D
Jen nejsou až tak nadýchané , ale to nám nevadí .

Adelheid

2. 1. 2021 14:53

Prosím jak přesně vařit knedlík? Ve vodě nebo nějak nad parou a jak dlouho tedy? Moc děkuji :-)

hudaska1 hudaska1

20. 11. 2020 13:59

Dělala jsem z poloviční dávky, i tak to byly dva obří knedle, ale vynikající a nadýchané :yes:

Hpytlik

9. 5. 2020 22:35

Jsou výborné. Jen přiště musím zadělat z menšího množství. 2 gigantům byl při vaření malý i oválný kastrol na husu:-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

31. 12. 2019 10:55

Marysia: koukla jsem na kostku droždí a má 42g;-)

Marysia

31. 12. 2019 10:51

kolik je gramu jedna kostka drozdi? bydlim v zahranici a tady jdou ty kostky dost velke

BlaV.

24. 10. 2017 06:59

zkusím udělat knedlíky z polohrubé mouky, zatím jsem je dělala vždy jen z hrubé

jemmy

20. 6. 2017 18:39

<3Podobne delavala knedliky moje kamaradky a byly vzdy moc dobre.:-K:yes:

IvettaG IvettaG

20. 6. 2017 16:20

cathleen: Ne :-) Nechávám kynout jen těsto cca 30-40 min. Poté už jen vytvořím šišky a dám vařit. Knedlíky jsou nadýchané a moc dobré ( tedy alespoň u nás si je pochvalují )

cathleen cathleen (moderátorka)

20. 6. 2017 16:14

Před vařením už knedlíky nekynou:-?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynutý knedlík kynuté knedlíky kynuty knedlik recept jak na kynuté těsto na knedlíky aby byly nadýchané kynuté knedlíky recept domácí kynutý knedlík nadýchané kynuté knedlíky recept na kynuté knedlíky nejlepší kynutý knedlik nejlepší kynuté knedlíky kynute knedle kynuté knedle recept recept na kynuté knedle kynutý knedlík z polohrubé mouky knedlík kynuty kynuté knedlíky z polohrubé mouky nadýchaný kynutý knedlík knedlik kynuty recept recept kynuty knedlik domácí kynuté knedlíky

Suroviny: mouka polohrubá, mléko, droždí čerstvé, vejce, sůl, cukr, olej

TopRecepty.cz

Kynuté knedlíky, které se vždy povedou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wNkw