Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 020 kJ / 961 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,08 g |
Tuky | 10,03 g |
Vláknina | 53,65 g |
Cholesterol | 146 mg |
Sodík | 1,89 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 135,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit v neslané vodě asi 10 minut. Na pánev nalijeme olivový olej, přidáme cibuli, nakrájenou na větší kousky a nakrájenou jarní cibulku, potom přidáme česnek a chvilku restujeme. Pak postupně přidáváme nakrájené žampióny, na proužky nastrouhanou mrkev, pórek a koření na americké brambory. Vše chvilku restujeme.
Krok 2: Potom na pánev přidáme vařené brambory a vše ještě 5 - 10 minut společně restujeme, přidáme koření podle chuti. Nakonec přimícháme pažitku. Každý si může přidat zeleninu jakou má rád, já občas přidávám například kukuřici.
V létě je to výborné i studené.
V létě je to výborné i studené.
Zveřejněno 24. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dobré brambory podle Kristýny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gqx6
Moje poznámka
Dobré brambory podle Kristýny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gqx6
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 23 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 30 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 1 hodinou
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 1 hodinou
Snadný štrúdl
Ivace před 1 hodinou
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 1 hodinou
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 1 hodinou
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 2 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 3 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 3 hodinami
Tématické fráze:
dobré brambory,
co dobreho z brambor,
recept na dobré brambory,
dobre recepty z brambor,
jak uvařit dobré brambory,
recept na dobre brmbory,
dobrý recept z brambor,
nejlepší recepty z brambor,
porek v americkych bramborach,
recept z brambory dobry,
dobrè nrambory,
vse z brambor
Suroviny:
brambory,
žampióny,
cibule,
mrkev,
šunka,
česnek,
cibulka jarní,
pórek,
pažitka,
olej olivový,
koření na americké brambory
Komentáře (6)