Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 359 kJ / 2 715 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 206,00 g |
| Tuky | 210,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 790 mg |
| Sodík | 3,70 g |
| Sůl | 9,00 g |
| Sacharidy | 0,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vše rozkrájíme na větší kousky, čtverečky, kolečka. Vložíme do pekáčku, nejlépe s víkem. Pokud víko není, použijeme k pozdějšímu zakrytí alobal.
Krok 2: Přidáme koření, množství dle potřeby a chutí, vše důkladně promícháme, podlejeme do 3/4 pekáčku vodou, zakryjeme a necháme v troubě na 200 stupňů hodinu a čtvrt. Pak odkryjeme a pečeme odkryté cca 20 minut. Promícháme, aby se upekly i další strany masa a pečeme dalších 20 minut.
Krok 3: Maso by po ochutnání mělo mít v sobě všechny chutě a vůně přidaných ingrediencí a mělo by se takřka rozpadat.
Krok 4: Podáváme s hranolky nebo bramborami.
Zveřejněno 7. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová líná směs - špíz
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kxVK
Moje poznámka
Vepřová líná směs - špíz
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kxVK
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 7 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 21 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 23 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:57:18
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 10 minutami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 12 minutami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 13 minutami
Cibulová polévka
AndreaRinger před 1 hodinou
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 1 hodinou
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 1 hodinou
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
poirotka před 1 hodinou
Mrkvový salát
poirotka před 1 hodinou
Vepřová pečeně po frankfurtsku
poirotka před 1 hodinou
Jehněčí kotletky v marinádě
[email protected] před 2 hodinami
Tématické fráze:
veprova smes,
pikantní směs z vepřové plece,
recept vepřové špizy,
vepřová líná směs,
smes z vepřové plece,
spizy veprove,
vepřové spíži recept,
vepřová plec směs,
špíz z vepřového,
špízy z vepřového,
veprove smesi,
recept na veprovou smes,
recepty z vepřového,
recept vepřové špizy peceni,
spiz z veprove plece,
spizy z plecka,
veprova smes recept,
recept vepřová směs,
vepřová směs ražniči,
spizi vepřové maso
Suroviny:
plecko vepřové,
paprika čerstvá zelená,
cibulka,
slanina anglická vcelku,
klobása,
žampióny,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
česnek mědvědí
Komentáře (15)
No koukám, že vy už jste se stihla manažersky ("v profilu mám jasně napsáno") naprogramovat sázet sem duplicitní recepty, že
No, uznávám ale, že když jsem asi před půlstoletím potkal v RaJi ražniči volně ložené na talíři, tak jsem myslel, že se kuchař zbláznil, nebo je naložený v lihu...
Nemůžu dát bod, posílám jedno velké+.