Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová líná směs - špíz

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Greneia Greneia

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 359 kJ /
2 715 kcal
Bílkoviny206,00 g
Tuky210,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 790 mg
Sodík 3,70 g
Sůl9,00 g
Sacharidy0,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše rozkrájíme na větší kousky, čtverečky, kolečka. Vložíme do pekáčku, nejlépe s víkem. Pokud víko není, použijeme k pozdějšímu zakrytí alobal. Krok 2: Přidáme koření, množství dle potřeby a chutí, vše důkladně promícháme, podlejeme do 3/4 pekáčku vodou, zakryjeme a necháme v troubě na 200 stupňů hodinu a čtvrt. Pak odkryjeme a pečeme odkryté cca 20 minut. Promícháme, aby se upekly i další strany masa a pečeme dalších 20 minut. Krok 3: Maso by po ochutnání mělo mít v sobě všechny chutě a vůně přidaných ingrediencí a mělo by se takřka rozpadat. Krok 4: Podáváme s hranolky nebo bramborami.

Zveřejněno 7. 8. 2017

Poznámka autorky Greneia

Chtěla jsem dělat špízy, ale zjistila jsem, že to nemám na co nabodnout a v konečné fázi jsem si řekla, že se špejlí nebo bez špejle - bude to chutnat stejně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líná směs - špíz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxVK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líná směs - špíz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxVK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tenhle recept jsem dělala několikrát z vepřového kolena a rovnou jsem tam mrskla i brambory<3Musím říct,že maso je šťavnatější, než pečené na jehle:-p a o rychlé přípravě ani nemluvím:yes:

Keby som robila "vepřovou línou směs-špíz", ako som ju robila ja, a robievam veľmi často, tak by som všetku suroviny naukladala na alobal, prípadne do vrecka na pečenie, samozrejme, aj so zemiakmi , dala piecť a...... po cca hodine, prípadne 1,5 hod. je všetko hotové. Tá moja je "líná" kvôli tomu, že sa, ex post, nemusím babrať s prípravou zemiakov. A nepotrebujem ani špajdle=špejle

Jinak díky za komentáře .. aj za ty negativní .. ale v profilu mám jasně napsáno, vařím rychle a jednoduše ... moje recepty jsou předně pro začátečníky a pro lidi do této uspěchané doby, osobně nejsem zastánce toho, se pouštět do tříhodinových receptů :-* aj kdybych sem flákla "blbý" ovarový koleno, nebo špenát který jsou zde určitě 30x, tak i to pomůže začátečníkům se odpíchnout :-D ... všem přeji dobrou chuť :yes: a hafo sluníčka :-*:-8

Greneia: "... aj kdybych sem flákla "blbý" ovarový koleno, nebo špenát..."
No koukám, že vy už jste se stihla manažersky ("v profilu mám jasně napsáno") naprogramovat sázet sem duplicitní recepty, že:-D leč omlouvám se za "Odporné jednání .." kterým jsem měl na mysli nepoužití jehly pro RAŽNIČI http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/ra...

casino má pravdu, bohužel. Poslední dobou se tady jiný recept než divná skrumáž na talíři ani nevidí.

I nám chutná víc "ražniči"v pekáčku,než na jehle<3:yes:Ale peču kratší dobu cca 40-50minut,podle druhu masa:-)

Jana Remkova: v pohodě Janičko, už jsem tady delší dobu, tak vím, už jsme se spolu i kdysi bavily, jestli si vzpomínáš .. to jsem začínala ... dnes už je to po registraci řádka let a lidi jsou čím dál více nafrněnější 8-( :-D ale Tvé recepty stále sleduji, jsou nej nej :-K:-K:-K<3:yes:

<3Taky u nas lepe chutna z pekacku,jak z jehli.Moc pekny recept:-K:yes:

Stejně jako autorka tady:https://www.toprecepty.cz/recept/7298-raznici-v-za... tak ani vy jste Ameriku neobjevila:-K
No, uznávám ale, že když jsem asi před půlstoletím potkal v RaJi ražniči volně ložené na talíři, tak jsem myslel, že se kuchař zbláznil, nebo je naložený v lihu...:-D

casino: prosím Vás casino, kdo podle Vás píše, že jsem objevila Ameriku?? Navíc takových receptů podobných je zde hafo, já vložila svůj, protože recept na který poukazujete, je odlišný v koření .. hořčici, či jakoukoliv uzeninu jednoduše nedávám ... nechte si prosím svá moudra a nekažte lidem chuť vkládat nové recepty .. a pokud se Vám recept nelíbí, tak jej prosím nekomentujte, nebo nahlašte na toprecepty, oni sami zváží, zda je recept zde vhodný, či nikoliv ... božínku, nenapadlo by mě "hnidopišit"se po vložení nového receptu a vkládat odkazy, že už tady nějaký podobný je. Odporné jednání .. :no:

Greneia: Klídek :-). Musíš si zvyknout na tyhle projevy, ignorovat je, nebo odejít. Tady to jinak nejde ;-). Taky se mi to protiví, nic nenaděláme..

Jídla z jednoho pekáčku nemají chybu. Může se dávat cokoli dobrého, chuťově to vyjde lépe, než na jehle.
Nemůžu dát bod, posílám jedno velké+.

Tématické fráze:
veprova smes, pikantní směs z vepřové plece, recept vepřové špizy, vepřová líná směs, smes z vepřové plece, spizy veprove, vepřové spíži recept, vepřová plec směs, špíz z vepřového, špízy z vepřového, veprove smesi, recept na veprovou smes, recepty z vepřového, recept vepřové špizy peceni, spiz z veprove plece, spizy z plecka, veprova smes recept, recept vepřová směs, vepřová směs ražniči, spizi vepřové maso

Suroviny:
plecko vepřové, paprika čerstvá zelená, cibulka, slanina anglická vcelku, klobása, žampióny, sůl, pepř, paprika sušená sladká, česnek mědvědí

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu