Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezinková šmaja z Brna

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Snadný

Suroviny

Porce: 2 litry

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 168 kJ /
2 430 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy607,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuličky bezu 20 minut povaříme společně s badyánem. Krok 2: Poté vše přes plátno a cedník přepasírujeme (badyán nejdřív vyjmeme).
Šťávu znovu ohřejeme a přidáme vanilkový a krystalový cukr.
Dále přidáme dva šufánky silné kávy a vše necháme ještě chvilku rozpustit a prohřát. Krok 3: Po vychladnutí vlijeme půl litru rumu, promícháme a plníme do lávhí.
Skladujeme v chladnu a temnu.

Zveřejněno 20. 8. 2017

Poznámka autora cekrops

Cukru jsem dal „jen“ 600 gramů, protože společně s rumem je to sladké dostatečně.

Celkem z toho byly 2 litry .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezinková šmaja z Brna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OvzR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezinková šmaja z Brna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OvzR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty/brno, recepty brn, šmaja, recepty brno, bezinková sirup z kulicek, bezínková štáva rum badyán

Suroviny:
badyán, cukr krystal, cukr vanilkový, káva, rum, voda

Přidat fotografie receptu