Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové šafránové rizoto se sýrem (bez tuku)

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

17. 11. 2017 23:25

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 329 kJ / 557 kcal
Bílkoviny25,58 g
Tuky6,70 g
Vláknina6,10 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 480 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy88,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

https://varimebeztuku.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kocmax Kocmax

19. 11. 2017 15:58

bofinka: Díky za radu, vyzkouším.

casino casino

19. 11. 2017 14:54

Omluva
Níže píši " (na obrázku to na rissoto nevypadá)"
Na dotaz v SZ, zda si nedělám z účastníků zájezdu srandu sděluji: nebylo to úmyslně, zkrátka se mi ta písmenka jaksi pomotala ;-( Italové píší risotto, že:yes:
No, že je nás disgrafiků patrně hafo seznáte, když do přítele G zadáte k vyhledání heslo "rissoto":-D
***
zizala:
Ano, byla použita kulatozrnná rýže.
...à propos: všimli jste si že z regálů se ve prospěch dlouhozrnné rýže takřka vytratila ta nejobyčejnější (levná) kulatozrnná?;-(

Lenunka Lenunka

19. 11. 2017 13:44

na fotce to fakt nevypadá moc krémově, já bych taky použila jinou rýži, třeba arborio :-)

bofinka

19. 11. 2017 12:51

Kocmax: Zkus dat cibuli na teflonovou panev a posol ji. Cibule se zahreje a pusti svou vegetacni tekutinu, ktera obsahuje jak cukr, tak esencialni olej. Za staleho michani cibule zkrehne a dostane urcitou prijemnou barvicku .
Kdezto kulatoznnou ryzi bych oprazila zvlast a pak pridala k horke cibuli, zalila bilym vinem atd.

zizala zizala (moderátorka)

19. 11. 2017 11:31

Omezení tuku chápu, ale osobně bych dala přednost kulatozrnné rýži, ta ke krémovému risottu prostě patří. Škrob v ní obsažený udělá základ krémovitosti ;-)

Frantiska Frantiska

19. 11. 2017 10:17

Kocmax: ja si taky myslím, že poznámka třeba v názvu, by ulehčila vyhledávání :) vyjedou recepty a hned by člověk viděl, že je to pro dietu s malým množstvím tuku

Kocmax Kocmax

19. 11. 2017 04:13

casino: Dobrý den, jsem ráda, že vám nakonec chutnalo. :-) Chápu, že jste vařil téměř podle receptu. Dělám to také tak, recepty upravuji podle svých potřeb a beru je jako inspiraci. Jinak k vašim připomínkám:
1. Rýže se opravdu nepere, měla jsem to v receptu zmínit.
2. Původně jsem zkoušela jsem postupovat tak, jak píšete, nejprve rýži a pak cibuli, ale nedopadlo to dobře. Cibule byla syrová a rýže moc hnědá. Když jsem pořadí obrátila, zase se přichytávala cibule, a to hodně. Nejlépe mě tedy vyšlo pražit společně. Bez použití tuku je "smažení" obtížné. :-)
3. Mít po ruce vřelý vývar považuji za samozřejmost, nenapadlo mě to do receptu rozepsat.
4. V receptu je napsáno "postupně podléváme vývarem",. Počet podlití ani množství nesleduji, asi záleží i na tom, na jakou teplotu vaříme, podle toho se vývar vypařuje víc nebo méně.
5. Důležitost stálého míchání jsem měla zmínit.
6. My máme nejraději, když není rizoto příliš suché, proto nechám trochu vývaru a konzistenci "doladím" sýrem.
7. Že se jedná o recepty bez tuku je poznat v poznámce, je tam odkaz na můj blog, který se jmenuje Vaříme bez tuku varimebeztuku.blogspot.cz/
Za váš názor vám děkuji a recept rozepíšu podrobněji (praní rýže, míchání a vývar při ruce), aby si někdo kvůli nedostatečnému rozpisu nepřipálil hrnec :-)
Mimochodem, mě se to při mých experimentech několikrát stalo ;-)

casino casino

19. 11. 2017 01:00

"Krémové šafránové rizoto se sýrem"
:-K Kocmax:
Předpokládám, že jste vařila rissoto... (na obrázku to na rissoto nevypadá) Bez másla, bez parmazánu... Ano, jde to, ale důležitý je především způsob vaření.
Uvařil jsem si tedy lehkou večeři podle vašeho rcp
No, téééměř podle vašeho rcp;-)
1. Rýže se nepere. Je to dost důležité a v rcp není zmíněno...
2. Rýži jsem dělal společně s cibulí. Příště bych pražil nejdříve rýži dosklovita a až posléze bych přihodil cibuli na velejemno krájenou a nechal ještě chvilku "smažit".
3. Je důležité mít u ruky vřelý bujón, protože po přidání vína je to otázka sekund, než se přidané víno odpaří. K míchání jsem použil dřevěnou špachtli (rýže má tendenci přichytávat se.
4. Vývar (já použil vodu) se přidává po malých naběračkách a vždy se další troška vývaru přidá až se předešlý vyvaří. Já použil asi 10x malou naběračku vody.
5. Důležité je rýži MÍCHAT, MÍCHAT, MÍCHAT:-! Rýže se nesmí rozvařit. Rissoto má sice kašovitou konzistenci, ale zrnka jsou skoro al dente.
6. Žádný sýr jsem nepřidal. Samozřejmě by jídlo bylo chutnější, ale ani tak během jídla tekutinu nepustilo.
Příprava vzala 30´, jen jsem jídlo osolil a nepatrně opepřil
Já si docela pochutnal, ale nepřál bych vám vidět obličej paní casinové když viděla, že vařím rissoto bez másla, bez sýra, bez vývaru a bez šafránu :-D:-):-8:-88-(
***
Kocmax:
Možná by bylo fajn, někam (do názvu, do poznámky) vložit upozornění, že se jedná o recepty bez tuku:-)

Kocmax Kocmax

18. 11. 2017 15:26

Eja57: Opravdu je to tak, z důvodu onemocnění jsme nuceni snižovat obsah tuku na minimum. A nízkotučný tavený sýr mě napadá jako jediná alternativa, jak dosáhnout krémové konzistence rizota. Jinak rozhodně nejsem fanoušek tavených sýrů. Zkoušela jsem i jiné druhy nízkotučných sýrů (těch tvrdších) - třeba 20% eidam, ale tu konzistenci to neudělalo. Vždycky se oddělovala tekutina.

Eja57 Eja57

18. 11. 2017 11:48

Na první přečtení byla moje myšlenka "škoda šafránu", tavený sýr :-((...
Pak jsem se koukla na Tvoje stránky a změnila jsem názor. Pokud opravdu skoro bez tuku ( i když pokud není vývar zeleninový tak v něm asi taky trocha tuku bude), a chceš krémové risotto, tak asi moc možností nevidím. Parmezán moc nízkotučný není:-D
Inspirující stránky, to určitě:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sýr na rizoto rizoto tavený sýr safranove rizoto konzistence rizota krémové rissoto krémové rizoto bez vína krémové syrové rizoto jaký sýr na na rizoto rizoto s taveného sýra rizoto z taveného sýra kremovy syr nizkotucny šafranove rizoto recept rizoto se sýrem šafránové rissoto

Suroviny: rýže, cibule, víno bílé, sýr tavený, vývar, sůl

TopRecepty.cz

Krémové šafránové rizoto se sýrem (bez tuku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pw22