Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 434 kJ / 2 016 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,32 g |
Tuky | 34,92 g |
Vláknina | 24,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 355,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme suroviny na preferment a zakryté proti prachu a osýchání jej v teple necháme kvasit 10-12 hodin.
Krok 2: Přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto (pracoval robot), které vyškrábneme do dobře olejem vymazané širší misky. Naolejovanými prsty těsto v míse popřekládáme a necháme v teplém prostředí asi hodinu vykynout – během této doby jsem těsto v míse překládala ještě dvakrát.
Krok 3: Vykynuté těsto opatrně vyškrábneme na pomoučený stůl (ne z výšky, aby nespadlo), stěrkou jakžtakž upravíme do čtverce, posypeme moukou i svrchu a stěrkou nakrájíme na 9 – 12 dílů.
Krok 4: Každý kousek opatrně přeneseme na plech, vyložený pečícím papírem nebo fólií, pokud je třeba, necháme pár minut dokynout a upečeme v dobře vyhřáté troubě s kastrůlkem vody na dně (230-240°C/asi 20 minut).
Zveřejněno 3. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Profouknuté bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4j8J
Moje poznámka
Profouknuté bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4j8J
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 5 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 5 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 6 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 37 minutami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 2 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 2 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 3 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 3 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 3 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 4 hodinami
Tématické fráze:
bulky z žitné mouky
Suroviny:
voda,
mouka celozrnná pšeničná jemná,
droždí čerstvé,
voda,
droždí čerstvé,
sůl,
olej,
mouka celozrnná žitná jemná,
mouka hladká
Komentáře (9)
Pokud budete mít chuť, vyzkoušejte - pečivo s prefermentem voní i chutná neobyčejně dobře