Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý salát z fialových brambor

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 152 kJ /
514 kcal
Bílkoviny9,64 g
Tuky11,78 g
Vláknina16,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 917 mg
Sůl2,12 g
Sacharidy86,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vychladlé oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde je opepříme, mírně osolíme a zakápneme olejem a lákem z okurek. Krok 2: Okurky a oloupanou cibuli pokrájíme na tenké plátky a vmícháme k bramborám. Krok 3: Salát dáme na půlhodinky do chladna odležet a můžeme podávat. Krok 4: Podáváme samostatně nebo jako přílohu ke smaženému nebo grilovanému masu.

Zveřejněno 22. 1. 2018

Poznámka autora recepty73

Fialové brambory je lepší uvařit den předem, ve slupce v osolené vodě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý salát z fialových brambor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JM2l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý salát z fialových brambor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JM2l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tento salát také dělám, říkám mu zednický a podávám ho k rybě. Je vynikající!:yes: Jen ho také připravuji z normálních brambor, ale fialové brambory znám, mám je doma a normálně je vařím jako přílohu, zrovna dnes k vepřovému s kapustou.

...díky všem za komentáře:-):-K ...ano, určitě jde tento salát i z klasických brambor, já dostal fialové a chodil jsem kolem nich s nedůvěrou asi dva měsíce a tak jsem si řekl, že nejsem srab a ...:-D ...co do množství okurek, nemám s tímto množství problém a ujišťuji Vás, že gravidní nejsem:-D , když jím chléb se sádlem a přikusuji okurky, sním jich mnohem víc a bez újmy na zdraví:-D ...barva je poněkud zvláštní a budí nedůvěru, ale chuť neovlivní a přírodní barvivo stejně jako je v borůvkách, ostružinách, červeném zelí, řepě... je prospěšné pro zrak, srdce, cévy... a při vaření prý žádné živiny ani barvu neztrácejí ...je to prý další z řady superpotravin budoucnosti;-):-D

:yes:

Ja nevím, ale já tu fialovou barvu brambor nedávám:-D ty tmavé fialky už vůbec ne. Moje podvědomí tenhle kontrast prostě nebere. Takže za mě klasika brambor. Jinak salátů není nikdy dost. A protože kyselé okurky zbožňuju, tak mě by chutnalo:-)

Dělám stejně tak,hlavně přes leto a z normálních brambor.Fialové neznám.Chutná moc dobře.<3

Fialové zemáky + polovina oharků...
No jo, no, člověk jí i očima a chutě jsou různé - být gravidní, tak si možná pošmáknu...

Tématické fráze:
zednicky salát, zednický salát recept, zednícký bramborový salát, rychlý salat z brambor, bramborový salát s fialovými bramborami recepty, salát z fialovích brambor, brambory s fialovou barvou, salát z finálových brambory, rychlí salát z brambor, jak uvarit fijalove brambory, bramborovy zednicky salat, bramborovy salat s fialovych brambor, fialové brambory vareni, fijalove brambory, fialové brambory jak se vaří, salat s fialovich brambor, fialové brambory recepty doba vaření, bramborový salát z fialových brambor, salat z brambor jinak, salát z fiaových brambo

Suroviny:
brambory, okurky sterilované, cibule, sůl, pepř mletý, olej, lák z okurek

Přidat fotografie receptu