Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 410 kJ / 2 488 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,08 g |
| Tuky | 13,51 g |
| Vláknina | 37,53 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 26 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 496,80 g |
Postup přípravy
Zatím si nachystáme moučnou kaši - vřící vodou v misce zalijeme pšeničnou celozrnku, dobře rozmícháme a lehce rozhrnuté necháme prochladnout. Krok 3: K těstu v míse přidáme kaši, sůl a kmín a opravdu dobře prohněteme. Necháme vykynout přibližně 1-1,5 hodiny. Krok 4: Na pomoučněném stole těsto přeložíme, zformujeme bochník a dáme ho vykynout do pomoučněné ošatky - cca 2 hodiny. Krok 5: Vykynutý bochník opatrně vyklopíme na plech s pečící fólií, ometneme z něj mouku a dobře ho postříkáme vodou z rozprašovače.
Upečeme v dobře vyhřáté troubě na kameni, při 250 °C asi 15 minut, pak teplotu snížíme na 220 °C a 30 minut dopečeme.
Zveřejněno 13. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšenično-žitný chléb s kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rr34
Moje poznámka
Pšenično-žitný chléb s kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rr34
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 4 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 1 hodinou
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 4 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 4 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 6 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 7 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 8 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 8 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 9 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 10 hodinami
Tématické fráze:
chléb s kaší,
pšenično-žitný chléb v v troubě,
domáci chleba s pivom recept,
recept chleb s kaší,
chléb pšenično žitný recepty,
recept na žitný chléb z kvasu,
chleba z pšeničného kvasu,
žitný kvas recept na chléb,
chleba s kaší,
psenicnozitny chleba 60:40 recept,
pšenično žitný chléb z kvasu,
pšenično žitný chléb v troubě
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka celozrnná žitná,
mouka celozrnná,
voda,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (12)