Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 347 kJ / 1 995 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,02 g |
| Tuky | 88,14 g |
| Vláknina | 3,60 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 539 mg |
| Sůl | 1,36 g |
| Sacharidy | 222,60 g |
Postup přípravy
V dostačečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 150 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 3: Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu, všleháme olej, žloutky a zlehka vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme to připravené formy. Krok 4: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 150 °C cca 30-40 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout. Krok 5: Po vychladnutí prokrojíme na 2-3 pláty (podle toho, jak jsme zruční při práci s korpusem). Kulatým velkým vykrajovátkem vykrojíme střed, aby vznikl kruh. Krok 6: Tvaroh nebo mascarpone vyšleháme s cukrem, vlijeme smetany, přidáme ztužovače šlehačky a šleháme na nejvyšší stupeň dotuha. Krok 7: První plát korpusu dáme na podložku či tác, do zdobícího sáčku dáme část krému, špičku sáčku odstřihneme na průměr cca 1 cm a postupně děláme na těsto "bobečky". Krok 8: Přikryjeme druhým plátem a opakujeme totéž se třetím plátem. Ze zbytku po vykrojení kruhu můžeme stejným způsobem udělat menší moučník na talířek. Krok 9: Ozdobíme čerstvým ovocem, kousky čokolády, čokobonbony, živými květy, makronkami... jak kdo chce.
Zveřejněno 24. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový kruh s ovocem a krémem - bobečkový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0NJK
Moje poznámka
Piškotový kruh s ovocem a krémem - bobečkový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0NJK
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 23 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 23 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 1 hodinou
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 2 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 3 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 4 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 7 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 7 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 8 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 8 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 8 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 8 hodinami
Tématické fráze:
bobečkový dort,
piškot s ovocem a krémem,
kruh s ovocem,
medove dortiky zdobene ovocem,
piskotovy dort s ovocem a kremem z mascarpone,
buchta s čerstvým ovocem a krémem,
recept na piškotový dort s ovocným krémem,
bobečkovy dorty,
zdobení rolády čerstvým ovocem,
piškot s krémem a ovocem a želatinou,
moučník od dr.max,
bobečkový dort s ovocem,
piskotovy dort s kremem a cerstvym ovocem,
piškotovy dort s kremem a ovocem,
piškot s krémem a ovocem,
piskotovi dort zdobeny kremem a ovoce,
ovocný dort s mascarpone a piškoty,
ovocný dort za studena s z mascarpone,
krem na piskot s ovocem,
piškotovy dort s mascarpone a ovoce
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
olej,
prášek do pečiva,
tuk,
mouka hrubá,
tvaroh,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový,
ovoce,
čokoláda,
bonbony čokoládové,
jedlé květy,
meduňka
Komentáře (10)