Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nevařená marmeláda z černého rybízu

Nevařená marmeláda je tradiční způsob přípravy. Slaďoučká, v puse se stane bonbónem, vylepší palačinky a bude i lékem při nachlazení. Zachovává si totiž díky studené přípravě vitamin C i další zdraví prospěšné enzymatické látky.

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min Bez doby odložení a lisování šťávy

10 min (10 min příprava, Bez doby odložení a lisování šťávy)

4. 7. 2009 23:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 429 kJ / 5 600 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 400,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Marmeláda je výborná na chléb nebo pečivo s máslem, ale i na palačinky a na vdolky. Pochutná si na ni i ten kdo normálně černý rybíz nemusí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Irena Müllerová

27. 6. 2012 19:26

Jaruna18: Děkuji Jaruško,
hned jsem klidnější a jdu na to. Za tři roky si to možná potvrdíme. Doufám,že budé jedlá:-))

Jaruna18 Jaruna18

27. 6. 2012 14:01

Irenko,vydrží dlouho a nekazí se.Vydrží i roky,když se nesní.Já tady mám 2 skleničky asi 3 roky a vůbec nic ji není.:-K

Irena Müllerová

26. 6. 2012 20:56

Chtěla jsem se zeptat,jestli má někdo zkušenosti s délkou trvanlivosti.nezkazí se rychle? a když,tak jak dlouho vydží??děkuji IM:-):-p

jajikpusik jajikpusik

21. 7. 2010 11:33

Ahoj, také takto dělám, ale dávkuji kilo šťávy, kilo cukru, nebo kilo dřeni a kilo cukru. Ale je to vynikající.:-p

andulka VK

13. 7. 2009 19:40

Černý rybíz je zdravý a výborný,i když hodně lidí jej prý rádo nemá...ale je zdravý a ta nevařená marmeláda je z něj výborná,jen nevím,jestli ta kyselina citronová tam musí být-i bez ní se mi nezkazila-ani vlastně neměla čas,brzy se zkonzumovala.Zdravím a dík za recepty,které tu vždy spolehlivě najdu.

Danuska

5. 7. 2009 09:08

Podobné zpracování černého rybízu dělám už léta s tím rozdílem,že na 1 kg měli dávám jen 1,25 kryst.cukru,míchám s přestávkami 2 hod.a na závěr přidám 1/2 čaj.lžičky kys.citronové.Ihned dávám do skleniček.Opravdu výtečná,skvělé chuti i vůně!Dana

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: džem z černého rybízu černý rybíz recepty černý rybízový recepty džem z černého rybízu za studena černý rybízový džem za studena zpracování černého rybízu marmeláda z černého bezu černý rybíz za studena černý rybíz džem černý rybíz zpracování černý rybízový džem jak zpracovat černý rybíz černý rybízový dzem recept černý bez recepty džem z černého rybízu recept zpracování rybízu šťáva z černého rybízu cerny rybiz černý rybíz recept cerny rybiz dzem za studena

Suroviny: šťáva z černého rybízu, cukr krupice

TopRecepty.cz

Nevařená marmeláda z černého rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZpW