Domácí hamburger od Jirky

Jurgen.k Kuchař: Jurgen.k

Doba přípravy: 45 min. 4 porce Jiné maso 0 názorů

Suroviny

0,5 kg mletého masa (směs vepřového a hovězího)
4 bulky
4 vejce
1 cibule
2 rajčata
2 znojemské okurky
ledový salát
čerstvé bylinky (tymián, bazalka)
Majolka®
BBQ omáčka
olej
sůl, pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z vaničky vyjmeme mleté maso, nakrájíme na drobno bazalku, tymián a vmícháme do masa. Vypracujeme a tvarujeme asi 2 cm silné plátky do tvaru hamburgerů a dáme je smažit na rozpálenou pánev na cca 10 minut.

  2. Mezi tím připravíme cibuli, rajčata, okurky na plátky. Bulky se rozříznou vodorovně v půlce. Do pánve přidáme
    cibuli po 5 minutách, když se připravuje maso.

  3. Zatím bulky dáme rozříznutou stranou na rozehřátou druhou pánev a po prohřátí na ně namažeme majolku. Ledový salát si natrháme podle velikosti bulky, pokládáme na ni a to samé i s rajčetem.

  4. Hotové maso vyndáme z pánve a na 5 minut přikryjeme alobalem, aby ještě chvilku pracovalo. Poté maso dáme na rajče, na něj do hněda upečenou cibulku a pokapeme BBQ omáčkou.

  5. Mezi tím vezmeme horní díl pečené bulky, potřeme ji majonézou a dám navrch hamburgeru. Teď už chybí jen finále, dvě špejle, které se dají na kraj a je HOTOVO a dobrota je na světě, pak je již na každém, co si k němu chce dát jako přílohu, jestli farmářské hranole a nebo coleslaw salát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí hamburger od Jirky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: farmarsky hamburger recept hambrger s tymián

Zapomněl/a jsem heslo