Broskvová marmeláda
Sladká a voňavá broskvová marmeláda je chuť léta zavřená ve sklenici. Skvěle se hodí na chleba, do koláčů i jako náplň do palačinek. Díky šťavnatým broskvím a jednoduché přípravě si ji zamilujete - domácí chuť, která vydrží celou zimu.
Suroviny pro 1 dávka
3 skleničky
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 501 kJ / 2 510 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,00 g |
| Tuky | 2,00 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 610,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vyzrálé broskve vypeckujeme, oloupeme, pokrájíme na menší kousky, dáme do kastrolu a nepatrně podlijeme vodou.
Krok 2: Mícháme a rozváříme, po cca 5 minutách, kdy už se tvoří šťáva, vezmeme tyčový mixer a vše rozmixujeme.
Krok 3: Poté přidáme cukr, ve kterém jsme rozmíchali Želírfix. Pak ještě přidáme 1,5 lžičky kyseliny citronové.
Krok 4: Vaříme dle návodu na Želírfixu, cca 3-5 minut.
Krok 5: Horké plníme do vymytých skleniček, které zavíčkujeme a pak je obrátíme na 10 minut dnem vzhůru.
Zveřejněno 1. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ygl7
Moje poznámka
Broskvová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ygl7
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 22 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 22 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 20 minutami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 50 minutami
Vrstvený salát
Haname před 2 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 3 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 6 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 6 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 6 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 6 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 7 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 7 hodinami
Tématické fráze:
broskvová marmeláda,
nejlepší broskvová marmeláda,
broskvova marmeláda recept,
top recept na broskvovou marmeládu,
broskvová marmeláda s pektinem,
marmeláda broskvová,
broskvová marmeláda s kousky ovoce,
brozkvova marmeláda,
recept broskvová marmeláda,
broskvové marmeláda,
broskvový džem bez želírfixu,
broskvová šťáva recept,
broskvová marmeláda bez cukru,
brosvová marmeláda recept,
videorecept marmeláda,
broskvová marmeláda top recepty,
jablečno broskvový džem,
brosková marmeláda,
broskvova marmelada,
brosvová marmeláda
Suroviny:
broskve,
cukr krystal,
kyselina citronová,
želírfix 2:1
Komentáře (7)
Mě taky
Na Gelfixu píší jiný postup, kterého se otrocky držím a proto se nedivím, že mi to dobře želíruje
***
No, totok není marmeláda, ale víme wocogo, že
Znáte ten ftip o celnících: tvrdí, že veze džem, v papírech má napsané "JAM" a auto je plné marmelády!“
Nepodlévám, pouze trochu podlábím erteplomačkadlem
Nemixuji - vařím DŽEM